Kultura

GLAZBENA POSLASTICA U DVORU Koncertom ‘Contrasts’ otvoren četvrti Stradun Classic

Četvrti festival komorne glazbe Stradun Classic otvoren je ove nedjelje navečer u Kneževu dvoru. Naime, renomirana klarinetistica i ‘artist in residence’ DSO-a, Marija Pavlović kao umjetnička direktorica festivala komorne glazbe Stradun Classic ponovno je ove godine okupila međunarodno prepoznate i istaknute glazbenike u Kneževu dvoru. U suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom priprema seriju od četiri koncerta koji će privući domaću i stranu publiku. Ova komorna glazbena priča započela je koncertom Contrasts, na kojem su uz Mariju Pavlović nastupili Gordan Nikolić na violini, Maria Meerovitch na klaviru, Tom Owen na oboi, Pieter Nuytten na fagotu, Boštjan Lipovšek na rogu te rogisti Dubrovačkog simfonijskog orkestra Toni Kursar i Martin Hrćan.

Glazbenici su pripremili glazbeni doživljaj izvedbom skladbi L. van Beethovena, F. Poulenca i B. Bartóka. Prvi festivalski koncert uveo je uz pratnju klavira na kojem je svoju virtuoznost pokazala pijanistica Maria Meerovitch u novi glazbeni spektakl koji je DSO pomno pripremao posljednjih mjeseci za domaću i stranu publiku.

Pročitajte još

Monografija ‘ANTUN MASLE’ Igora Zidića: Novo čitanje opusa dubrovačkog umjetnika

Dulist

[‘KRVAVA SVADBA’] Poetski stilizirani jezik Federica Garcíe Lorce prvi put na Igrama

Dulist

Suzvučje sjajnih ansambala Antiphonus i Concerto dei venti očaralo Dvor

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija