Kultura

Koncert DSO-a u Musikvereinu rasprodan!

Koncert DSO-a u Musikvereinu rasprodan!

Sutrašnji nastup Dubrovačkog simfonijskog orkestra u bečkom Musikverienu rasprodan je.

Interesom bečke publike za koncert, na kojem će DSO pod ravnanjem talijanskog dirigenta Francesca La Vecchie i uz nastup korejske flautistice Jae-A Yoo i kineske pijanistice Shiran Wang izvoditi djela Mozarta i van Beethovena, iznenađen je i sam ravnatelj Pero Šiša.

– Zlatna dvorana potpuno je rasprodana, što je prilično iznenađujuće. Nisam očekivao da ćemo prodati ni pola dvorane, jer još uvijek nismo brend. A upravo se gostovanjem po velikim lokacijama na svijetu stvara brend – rekao je Šiša. Na upit što o tome kažu njegovi neprijatelji koji pozivaju na medijski bojkot nastupa DSO-a u Beču Šiša je znakovito odgovorio kako je „neprijatelja sve više“.

– Vrlo teško je dijelu Orkestra dovesti svjetske trendove u njegovo dvorište. Provincijalno razmišljanje odbija napredak. Mali ljudi koji gledaju samo svoje interese, a ne vesele se Musikvereinu, naravno da su spremni na sve moguće podvale – rekao je Šiša, koji, poučen praksom, pretpostavlja kako je sve negativno što je išlo prema Beču upućeno iz Orkestra.

– Grad Dubrovnik kao vlasnik mora napokon reagirati. Potrošio sam kila i kila zdravlja i živaca. Uz pomoć suradnika uspio sam plasirati Orkestar na razinu Bečke, Berlinske i Londonske filharmonije. Najljepše je otići kad si na vrhuncu. Zaista sam premoren, jer ovo je prestrašno – izjavio je Šiša, dodavši kako ipak neće povući kandidaturu za novi ravnateljski mandat.

– Sve je na Upravnom vijeću, ja se neću povući. Previše sam dao sebe i previše sam toga napravio.S ledine na travi na Lopudu, uz dužno poštovanje Lopuda, Orkestar sam odveo na krov svijeta – zaključio je Šiša.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist