Županija

Konavljanin Juliano Ament kandidat za Gradsko vijeće Frankfurta

Konavljanin Juliano Ament kandidat za Gradsko vijeće Frankfurta

Konavljanin po majci Juliano Ament kandidat je za Gradski parlament Frankfurta.

Kako bi postao zastupnik potrebna mu je velika podrška hrvatskih građana u ovom dijelu Njemačke te se tim povodom proteklih dana, piše Fenix-magazin.de, susreo s generalni konzulom RH u Frankfurtu na Majni Vedranom Konjevodom kojemu je kao svoj cilj, uz ostalo, predstavio osnivanje njemačko-hrvatskog dječjeg vrtića.

Naime, Ament Hrvatsku redovito posjećuje najmanje dva do tri puta godišnje. Njegova majka je iz Konavala, gdje je njegovu obitelj, dok je on još bio dijete, zatekla srpsko-crnogorska agresija na krajnji jug Hrvatske. U izbjegličkom smještaju u Dubrovniku, gdje je tada bila privremeno smještena, s majkom je proveo deset mjeseci dok se nije mogao napustiti Dubrovnik. U isto vrijeme njegova sestra i otac su bili u Frankfurtu, gdje su ih s neizvjesnošću čekali. Amentova baka i djed, čiju kuću su srpsko-crnogorski agresori do temelja razorili, boravili su u izbjegličkom smještaju u Dubrovniku više od sedam godina, dok se nisu stvorili uvjeti za povratak u svoje Konavle.

Kako je u svom priopćenju napisao Juliano Ament, u poduljem susretu s generalnim konzulom Vedranom Konjevodom razgovaralo se i o ekonomskom utjecaju pandemije uzrokovane koronavirusom na gospodarsku situaciju u Hrvatskoj, posebno na turističku sezonu zbog visokog udjela prihoda od turizma u hrvatskom BDP-u, kao i o Amentovim naporima da se brojnom stanovništvu hrvatskog podrijetla u Frankfurtu na Majni omogući veća zastupljenost u političkom djelovanju na sve važne odluke za život u tom gradu.

Foto: Facebook

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist