Županija

KONAVLJANI POZIVAJU Učlanite se u Pučki zbor pod vodstvom Matije Novakovića!

KONAVLJANI POZIVAJU Učlanite se u Pučki zbor pod vodstvom Matije Novakovića!

Pokrenuta je inicijativa za osnivanje ansambla ‘Pučki zbor Konavle’, a očekuje se kako će se konavoski ljubitelji glazbe prvi put okupiti u prvoj polovici veljače.
Naime, u Facebooku grupi Zavazda Konavle objavljeno je pokretanje inicijative za osnivanje ovog zbora, koji će sudjelovati u kulturnom životu Konavala, biti sastavljen od pjevača koji će imati priliku na vrlo izravan, konkretan i korektan način baštiniti stoljetnu pjevačku tradiciju, gotovo zanemarenu vještinu svojih predaka.
Repertoar Zbora će sadržavati duhovne, svjetovne, dalmatinske i tradicijske napjeve prigodnog karaktera, u originalu ili obradi uglednih obrađivača. Probe će se održavati u prostorijama KUD-a Čilipi jednom tjedno (nedjeljom, ili ponedjeljkom navečer), a umjetnički glazbeni voditelj ‘PZK’ će biti Matija Novaković.
-S obzirom da je željeni broj pjevača 12-15 ženskih i isto toliko muških vokala, nemojte se ustručavati prijaviti i postati članom ‘Pučkog zbora Konavle’, u osnivanju – navodi se u obavijesti.
Sve što trebate napraviti jest prijaviti se putem linka. Ukoliko imate ikakvih pitanja možete se javiti i izravno na e-mail zbor.konavle@gmail.com.

Fotografija je ilustrativne naravi

 

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist