Aktualno

Konačno uređenje konavoske magistrale

Na području Općine Konavle u tijeku su radovi na izgradnji nekoliko značajnih kapitalnih objekata komunalne infrastrukture

od kojih zasigurno treba izdvojiti početak radova na rekonstrukciji Jadranske magistrale od Čilipa do Debelog Brijega.

U općinskoj zgradi u Cavtatu održan je radni sastanak kojem su bili nazočni predstavnici izvođača radova Poduzeća za ceste Split, investitora radova Hrvatskih cesta, nadzora i predstavnika Općine Konavle, a na kojem je dogovorena dinamika izvođenja radova te način odvijanja prometa tijekom izvođenja radova.

Pripremni radovi na rekonstrukciji ove dionice Jadranske magistrale počeli su ovaj tjedan, a radovi bi trebali biti završeni u narednih 15 mjeseci. Vrijednost radova je procijenjena na 45 milijuna kuna, a osim rekonstrukcije magistrale obuhvaćaju i izgradnju pothodnika u Čilipima i novog prilaza Grudi.

Za cijelo vrijeme izvođenja radova promet bi se trebao nesmetano odvijati uz primjenu odgovarajuće prometne signalizacije.

Osim uređenja ove glavne prometnice kroz Konavle u tijeku su i radovi na rekonstrukciji dijela županijske ceste u Dubravci u dužini 3 km. I na ovoj dionici izvođač radova je PZC Split, vrijednost radova je procijenjena na 5,5 milijuna kuna, a sredstva su u podjednakom iznosu osigurali Općina Konavle i Županijska uprava za ceste.

Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za komunalne poslove i infrastrukturu Boža Lasića u Konavoskim brdima počeli su i radovi na proširenju dijela županijske ceste prema naseljima Stravča i Duba, a izvođač radova vrijednih 600 tisuća kuna je konavoska tvrtka Transcom d.o.o.

Radovi na proširenju ove ceste izvode se paralelno s postavljanjem cjevovoda  za Konavoska brda koje izvodi karlovačka tvrtka Aquaterm, a investitor radova je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Općina Konavle.

Na kraju spomenimo i kako su u tijeku radovi na sanaciji oborinske odvodnje na Zvekovici. Ove radove vrijedne 120 tisuća kuna izvodi Konavosko komunalno društvo, Hrvatske ceste i Županijska uprava za ceste, a radovi bi trebali biti okončani početkom ožujka nakon čega se očekuje prestanak plavljenja Zvekovice i okolnih naselja.

 
 

Pročitajte još

Srijeda je dan za DuList!

Dulist

POSJETILI SMO CVIJETA, JELENU, ANALUCIJU, NIKA, LUKU I BARTOLA Konavoska obitelj Đuka diše za Hajduka

Leona Rašica

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM Velike gužve kroz Župu, Brgat, Grad…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija