Aktualno

192 osobe oboljele od gripe

Usprkos proljetnim temperaturama, sezona gripe još uvijek traje. Prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije do 22. veljače ukupno su prijavljene 192 oboljele osobe

a najviše ih je u Dubrovniku – 130. Slijedi 38 oboljelih u Metkoviću, 18 u Korčuli te 6 u Pločama. Do 23. veljače u Hrvatskoje je zabilježeno ukupno 1658 oboljelih od gripe.

Prema pisanju dr. Miljenka Ljubića, šefa Epidemiološke službe, do sada je najviše oboljelih u mlađoj dobnoj skupini (7-19 god. tj. školskoj djeci), koja se najmanje cijepi protiv gripe, a izložena je dugom boravku u većim skupinama u zatvorenim školskim prostorima, što pogoduje širenju gripe. Zbog načina prijavljivanja i činjenice da se velik broj ljudi liječe sami kod kuće, stvarni broj oboljelih od gripe dvostruko je pa i više nego dvostruko veći od broja prijavljenih.

– Našim epidemiološkim izvidima i kontaktima sa izabranim obiteljskim liječnicima očekujemo znatno veći broj prijava u slijedećim „epidemiološkim tjednima“. Možemo reći kako prava epidemija gripe u našoj županiji tek slijedi – naveo je dr. Ljubić, dodavši kako se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji do sada se cijepilo protiv gripe oko 9 300 osoba.

Broj cijepljenih osoba protiv gripe ne odudara od prošlogodišnjeg. Cijepljenje protiv gripe još uvijek je u tijeku, svi zainteresirani mogu se javiti kod svojih izabranih liječnika ili na Odjele za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo.

 

Pročitajte još

ĐURO CAPOR I ANDRO VLAHUŠIĆ KOMENTIRAJU NOVI ZAKON Referendum: Nemoguća misija?

Mia Njavro Banić

POLICIJA APELIRA Ne ostavljajte djecu samu u vozilima!

Dulist

IZ MINISTARSTVA TVRDE ‘Novi Zakon o pomorskom dobru neće olakšati ograđivanje i naplatu ulaska na plažu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija