Aktualno

Gromačane se truje kancerogenim cijevima!?

Gromačane se truje kancerogenim cijevima!?

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić donio je danas odluku da se do daljnjega neće nastaviti graditi vodoopskrbne mjesne mreže naselja

Gromača, Kliševo Mrčevo i Mravinjac.

Kako je istaknuto na služenoj stranici Grada Dubrovnika razlog su neutemeljene i netočne sumnje te protivljenja predstavnika mještana projektu izgradnje vodovoda. Naime, Vlahušić je sa svojim suradnicima te u pratnji direktora Vodovoda Pera Miškovića jutros obišao Ljubač, Gromaču, Mrčevo i Riđicu.

No na sastanku u Gromači stanovnici su, kako doznajemo, iznijeli problem smatrajući kako ih se postavljanjem kancerogenih cijevi želi otrovati, a unatoč uvjeravanju u suprotno na koncu je donesena odluka o obustavljanju radova.

Za mjesne mreže Ljubač i Riđica naći će se alternativna rješenja spajanja s magistralnim cjevovodom kako bi tamošnji mještani što prije dobili pitku vodu u kuće, ali i u poljoprivredne objekte i parcele.

– Iako smo napravili projekte, ishodovali svu dokumentaciju, izabrali izvođače i počeli postavljati cijevi u dijelu trase, do daljnjega nećemo trošiti novac građana Dubrovnika na projekte koje njihovi korisnici ne žele – rekao je gradonačelnik.

Kako navode iz gradske uprave, prilikom obilaska Gornjih sela gradonačelnik i suradnici razgovarali su o daljnjem razvoju seoskog turizma pa su u Mrčevu posjetili i lokaciju budućeg agro-domaćinstva koje se obnavlja uz subvenciju Grada Dubrovnika. Dogovorena je i obnova doma u Ljupču te postavljanje novog asfaltnog sloja na seoskim cestama u Riđici. Gradonačelnik je s mještanima razgovarao i o 'primorskoj cesti' od Mrčeva do zaleđa Slanoga koju bi trebala graditi Dubrovačko-neretvanska županija ili Hrvatske ceste, a Grad Dubrovnik ju je spreman sufinancirati.

Foto: www.dubrovnik.hr

Pročitajte još

GRAND PRix Manjgura osvojila zlato za konferenciju ‘The Wolf strikes again’

Dulist

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist