Hrvatska

Komunalni redari kaznili ministra Paladinu s 2000 kuna zbog grafita na državnoj zgradi u Gružu

Dubrovački komunalni redari prvi su kaznom od 2000 kuna ‘oderali po džepu’ novog ministra graditeljstva Ivana Paladinu, nedugo nakon što je objavio svoju imovinsku karticu ‘tešku’ 60 milijuna kuna, piše Jutarnji.

Kazna je stigla na njegovu zagrebačku kućnu adresu, i to zbog ‘naškrabanog’ grafita koji glasi – ‘Novinari crvi’ – na zgradi u Dubrovniku koja je u državnom vlasništvu. Kako država nije reagirala, kažu u Gradu Dubrovniku, ni nakon osam upozorenja o uklanjanju grafita, dubrovački komunalni redari na adresu odgovornog ministra, tko god on bio, a u ovom slučaju je to Paladina, poslali su kaznu. Riječ je o kazni u visini od pet tisuća kuna, koja ako se podmiri u propisanom roku iznosi 2.000 kuna.

Ministar Paladina kaznu je već, neslužbeno doznaje Jutarnji, podmirio te se na istu žalio.

U Gradu Dubrovniku su potvrdili da su ministru na kućnu adresu poslali kaznu od dvije tisuće kuna.

– Odsjek za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika, neposredno rješavajući u postupku po službenoj dužnosti u predmetu zida iscrtanog grafitima, a nakon osam upozorenja o uklanjanju po kojima se nije postupilo, temeljem članka 216. Odluke o komunalnom redu i članka 112. stavak 2. i članka 116. stavak 3. Zakona o komunalnom gospodarstvu, u upravnom postupku donijelo je rješenje kojim se vlasniku navedenog zida, Republici Hrvatskoj, odnosno Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine nalaže uklanjanje grafita. Kako grafiti nisu uklonjeni, temeljem članka 142. Zakona u općem upravnom postupku, izrečena je novčana kazna u iznosu od 2.000 kuna odgovornoj osobi u pravnoj osobi – stoji u odgovoru Doris Alavija iz Grada Dubrovnika.

Komunalnu službu Grad Dubrovnik je, doznaje Jutarnji, dodatno ojačao te su prijašnjih godina imali u prosjeku godišnje 200 postupanja, dok sada imaju u prosjeku tri tisuće postupanja godišnje.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

SNAŽAN RAST U godinu dana broj obrta veći za 7.190

Dulist

UVODI SE NOVI SUSTAV ZA UZBUNJIVANJE U subotu će svi dobiti testnu poruku!

Dulist

Vlada predstavila poreznu reformu. Evo koliko će kome rasti plaće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija