Kultura

Komedije ‘Realisti’ i ‘Kredit’ u Kazalištu Marina Držića

Tjedan gostovanja komedija u Kazalištu Marina Držića obilježit će Teatar Exit s predstavom ‘Realisti’ 9. studenog u 20 sati te HNK Zadar s predstavom Kredi 11. studenog u 20 sati.

‘Realisti”‘ su komad autora Jure Karasa u režiji Matka Raguža te u izvedbi mladih glumaca Domagoja Ivankovića, Nike Ivančić, Nikole Nedića, Roka Jurčića i Fabijana Komljenovića. Realisti nam kroz smijeh govore o kaotičnoj realnosti i apsurdnostima vremena u kojem živimo u maniri kabareta kroz parodiju i glazbene komentare.

‘Kredit’ je tekst Jordija Galcerana i prvi put je postavljen 2013. u Barceloni, a prva je predstava igrala kontinurano 440 puta do 2018. obarajući sve rekorde gledanosti. Do danas je komad preveden na 8 jezika i postavljen u 10 država. Redateljica Nenni Delmestre prihvatila se postavljanja ovog omiljenog pisca s glumcima zadarskog HNK, Davorom Jureškom (Antonio) i Alenom Liverićem (menadžer) te Ivanom Ivićem (Pijanist).

Dvije odlične predstave nasmijat će publiku, a ulaznica je sve manje za obje izvedbe! Rezervacije su moguće putem e-maila: blagajna@kmd.hr ili na telefon (020) 321 088, navode iz kazališta.

Pročitajte još

U PONEDJELJAK Izložba minijatura u Narodnoj knjžnici Grad

Dulist

Dubrovnik u formi ‘autorske inventure’ velikog Tonka Jovića

Dulist

FOTO/VIDEO Želimir Puljić: ‘Hrvati ne smiju zaboraviti očinsku brigu Ivana Pavla II. u Domovinskom ratu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija