Zanimljivosti

Kome “Mačak u vreći”?

Kome "Mačak u vreći"?

Najbrži čitatelj portala duList, koji na e-mail info@dulist.hr pošalje svoje podatke s naznakom za 'Mačka u vreći' osvojit će dvije ulaznice su istoimenu predstavu koja se ovog petka, 20. travnja igra u Kazalištu Marina Držića.

Naime, Kazalište Marina Držića 20. i 21.travnja predstavlja ''Mačka u vreći'', uglednog francuskog dramatičara Georgesa Feydeaua. Redatelj je Ivan Leo Lemo, scenografkinja Vesna Režić,
kostimografkinja Mirjana Zagorec i skladateljica Paola Dražić Zekić.

U predstavi igraju Branimir Vidić, Glorija Šoletić, Zdeslav Čotić, Helena Kovačić, Mirej Stanić, Marin Tudor, Boris Matić i Edi Jertec.

Redatelj Ivan Leo Lemo već sedmi put gostuje u dubrovačkom Teatru, a najnovija 'komedija zabune' će oduševiti vjernu dubrovačku publiku koja dođe u teatar.

Feydeauovo djelo je napisano davne 1888. godine, a do danas je većina stvari unutar društva ostala vrlo slična, ako ne i jednaka. Odnos besramnog bogaćenja je identičan, tako je "Mačak u vreći" zapravo veoma suvremeno i shvatljivo djelo; čak i u 21. stoljeću (moć, novac i prestiž kao indikatori). Lemo, glumci, te svi suradnici na predstavi donose sasvim novi prikaz scene, a publika će postati jedan od sudionika radnje.

Pročitajte još

TURISTIČKI EXPERIENCI SVE POPULARNIJI Niša koju uz malo kreativnosti, a bez puno ulaganja, možete dobro iskoristiti

Ivana Mijić Vulinović

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist