Zanimljivosti

Kome “Mačak u vreći”?

macak u vreci

Najbrži čitatelj portala duList, koji na e-mail info@dulist.hr pošalje svoje podatke s naznakom za 'Mačka u vreći' osvojit će dvije ulaznice su istoimenu predstavu koja se ovog petka, 20. travnja igra u Kazalištu Marina Držića.

Naime, Kazalište Marina Držića 20. i 21.travnja predstavlja ''Mačka u vreći'', uglednog francuskog dramatičara Georgesa Feydeaua. Redatelj je Ivan Leo Lemo, scenografkinja Vesna Režić,
kostimografkinja Mirjana Zagorec i skladateljica Paola Dražić Zekić.

U predstavi igraju Branimir Vidić, Glorija Šoletić, Zdeslav Čotić, Helena Kovačić, Mirej Stanić, Marin Tudor, Boris Matić i Edi Jertec.

Redatelj Ivan Leo Lemo već sedmi put gostuje u dubrovačkom Teatru, a najnovija 'komedija zabune' će oduševiti vjernu dubrovačku publiku koja dođe u teatar.

Feydeauovo djelo je napisano davne 1888. godine, a do danas je većina stvari unutar društva ostala vrlo slična, ako ne i jednaka. Odnos besramnog bogaćenja je identičan, tako je "Mačak u vreći" zapravo veoma suvremeno i shvatljivo djelo; čak i u 21. stoljeću (moć, novac i prestiž kao indikatori). Lemo, glumci, te svi suradnici na predstavi donose sasvim novi prikaz scene, a publika će postati jedan od sudionika radnje.

Pročitajte još

ARHEOLOŠKO OTKRIĆE NA MLJETU Pronađen lokalitet sličan Dioklecijanovoj palači u podmorju u Polačama

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1979. Dubrovnik se, opet, jako zatresao

Dulist

UZ MEĐUNARODNI DAN BIOLOŠKE RAZNOLIKOSTI Eko aktivnosti u Nacionalnom parku Mljet

Dulist