Zanimljivosti

Koji je Vaš IQ?

Koji je Vaš IQ?

U organizaciji Hrvatske Mense u subotu, 20. listopada u Dubrovniku se održava testiranje inteligencije. Testiranje će se održati u velikom amfiteatru Sveučilišta u Dubrovniku, Ćira Carića 4.

Osigurajte svoj termin i povlaštenu cijenu testiranja koristeći on-line registraciju na službenim internetskim stranicama, a prijava će biti moguća i na licu mjesta u vremenu od 12:45 do 14 sati. Na testiranje je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu (ili neku drugu službenu ispravu sa slikom). Sve upute za rješavanje testa dobit ćete od psihologa prije početka testiranja.
 
Testu ne mogu pristupiti osobe mlađe od 14 godina, osobe koje su testirane tokom tekuće ili prošle godine te osobe koje su na nekom ranijem testiranju održanom u organizaciji Mense zadovoljile uvjet za učlanjenje u Mensu.
 
 Hrvatska Mensa od nadzornog psihologa dobiva isključivo popis osoba koje su na temelju postignutog rezultata na testu inteligencije ispunile uvjet za učlanjenje, te im šalje poziv da to i učine, ako žele.

U prilogu ovog teksta nalazi se test koji možete riješiti, nakon što pročitate upute na koji ga način rješavati. A donosimo vam i rješenja testa pa uživajte zabavljajući se.

Kako rješavati test?
U primjerima treba odabrati slovo, koje dolazi na mjesto upitnika, zadovoljavajući logički niz po recima i stupcima. Pokušajte osigurati da za vrijeme rješavanja testa nitko i ništa ne odvraća Vašu pažnju. Zapnete li na nekom zadatku, ne gubite vrijeme, već radije prijeđite na slijedeći. Ako u zadanom vremenu niste odgovorili na sve zadatke, ne očajavajte, skupite hrabrost i dođite na testiranje, možda je danas samo Vaš loš dan. Vrijeme kojim raspolažete za rješavanje ovog testa je 15 minuta za 10 zadataka, što znači nešto više od jedne minute po zadatku.
 
Kako ste prošli?
Nadamo se da ste se zabavili rješavajući test, te da su Vam se zadaci svidjeli. Ukoliko ste u zadanom vremenu riješili više od 6 oglednih zadataka, predlažemo da se okušate na službenom testu i saznate koliki je vaš stvarni IQ.
Rješenja testa: 1. f; 2. c; 3. f; 4. f; 5. a; 6. e; 7. a; 8. d; 9. b; 10. e;
 

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist