Aktualno

Klečak traži privremenu obustavu radova u Ulici maestra Đela Jusića i prijavu protiv Žane Baće

Klečak traži privremenu obustavu radova u Ulici maestra Đela Jusića i prijavu protiv Žane Baće

Naš sugrađanin Nino Klečak, jedan od stanara bivše Hvarske ulice sada Ulice maestra Đela Jusića podnio je zahtjev za privremenom obustavom radova na gradilištu investitora tvrtke In Trend Mirka Obrvana i obitelji Rešetar u ovoj ulici.

Zahtjev je podnio, ističe, sukladno njegovoj prijavi iz veljače ove godine, za predmetno gradilište za čiji lokalitet su 2014. godine propisani posebni uvjeti Konzervatorskoga odjela u Dubrovniku te zoni B (Ministarstvo kulture rujan 2008.) reg. broj Z-3818 u neposrednoj blizini strogo zaštičene kulturno povijesne cjeline Grada, kao i zone zaštičene od UNESCO-a 1979, zbog osnovane sumnje da je investitor In Trend izvodio radove suprotne Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara te da je svojim radnjama pridonio uništavanju kulturnih svojstava i pojedinačnog zaštićenog kulturnog dobra.

-Budući da je Konzervatorski odjel u Dubrovniku na čelu bivše pročelnice Žane Baće izdao Potvrdu glavnog projekta od 28. svibnja 2018. za nadogradnju (P+2) postojeće prizemne građevine na k.č 1569/1 k.o Dubrovnik, postoji osnovana sumnja da se predmetnim projektom narušavaju vrijednosti zone B kulturno-povijesne urbanističke cijeline grada Dubrovnika te da se zahvatom bitno mijenjaju svojstva kulturnoga dobra. Predlažem Konzervatorskome odjelu u Dubrovniku da privremeno obustavi građevinske radove na k.č 1569/1 te sukladno Kaznenome zakonu članak 302. po službenoj dužnosti prijavi bivšu pročelnicu Žanu Baću zbog osnovanje sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti članak 291. KZ-a i pogodovanju investitoru In Trend – stoji u obrazloženju Nina Klečka.

Prilozi: Nino Klečak

Rješenje Konzervatorskog odjela za In Trend

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist