Kultura

Klasik ‘Ana Karenjina’ večeras na Velikoj Sceni!

Na Velikoj Sceni u Kazalištu Marina Držića gostuje 4. veljače ruski klasik L.N. Tolstoja u izvedbi diplomske klase Ruždjak Podolski – Ana Karenjina. Pokušaj je to rekonstrukcije devetnaestostoljetne fatalne ljubavi kroz okvir kazališne probe, a počinje u 20 sati.

U predstavi se prepoznaje univerzalnost ljudskih strasti i sudbina unutar društvenih konvencija, koje su u suštini ostale nepromijenjene do danas. Lica se suočavaju s vlastitim istinama i odabirima te se neprestano brinu o slici koju šalju o sebi.

Baš kao da su svjesna svoje neprestane izloženosti na sceni, i u emocionalno najpovišenijim situacijama pokušavaju objektivizirati svoj položaj sve do trenutka kada emocije prevladaju nad svakim racionalnim odabirom i prevagnu na granici između života i smrti. Kompleksnost i nijanse ljudskih osjećaja, fascinantno opisane u Tolstojevom romanu, prikazane su kroz introspektivni odnos kako lica, tako i samih izvođača naspram materijala.

Rezervacija ulaznica na tel. (020) 321 088, online prodaja na portalu: ulaznice.hr, 

Pročitajte još

Otvorena izložba Nin i novac u Odjelu za arheologiju

Dulist

[FOTO] MJESEC MLADEŽI I DSO-a Neki su nastupili, a neki se upoznali sa svijetom glazbe!

Dulist

Ionescove ‘Stolice’ u Kazalištu Marina Držića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija