Kultura

[FOTO/VIDEO] Prikazan film o trombunjerima, čuvarima Feste i tradicije

page 2

Projekcija filma ‘Dubrovački trombunjeri’ održala se u subotu u dvorani Visia, u Samostanu sv. Klare. Riječ je o filmu scenarista i redatelja Tonka Jovića, nastalom u produkciji ‘Manjgure’ i ‘Digital video studia’ za Dubrovačke trombunjere. O lumbardanju u Gradu od davnina koji traje i dan danas, pa o Festama sv. Vlaha u prošlim vremenima, različitim režimima, potom o trombunjerima nekad i danas, kako su organizirani, kako djeluju -.sve se to moglo vidjeti u filmu.

-Ovaj film prvi je od kompozicija filmova koji će nastati kroz sljedeće razdoblje. Ovo je jedan dobar put, na moderni način skupiti povijest lumbardanja i trombunjera u našem Gradu, uz Festu sv. Vlaha – rekao je predsjednik Društva dubrovačkih trombunjera Tomislav Macan.

U uvodnom programu nastupila je klapa Kaše, a prisutnima se obratio i rektor crkve sv. Vlaha don Ivica Pervan. Projekciji je prisustovao nazočio gradonačelnik Mato Franković. Za 51 godinu aktivnog članstva u Društvu zahvalnica je uručena trombunjeru Pavu Miloslaviću s Brgata.

Foto / Video: Zvonimir Pandža

Pročitajte još

VEČERAS U GALERIJI OTOK Otvaranje izložbe fotografija Ivone Vlašić

Dulist

U GALERIJI OTOK Izložba ‘Augenblick’ Ivone Vlašić

Dulist

MINISTARSTVO KULTURE Do 12 tisuća eura potpore za književno stvaralaštvo

Dulist