DuList IN

Katija pobjednica ‘Večere za 5’, nagradu donirala Ligi protiv raka!

Katija Guljelmovic

Katija Guljelmović pobjednica je ovotjednog izdanja showa ‘Večera za 5 na selu’. Katija se tako najviše istaknula među drugim sudionicima showa s dubrovačkog područja. Poštivanje tradicije te korištenje domaćih, lokalnih proizvoda samo su neki od aduta s kojima je ova frizerka i vrsna poznavateljica dubrovačke gastronomije došla do pobjede.

Na četvrto mjesto smjestio se večerašnji domaćin, medicinski tehničar i najmlađi ovotjedni kandidat Marko. Treće mjesto osvojio je Dubravko, a druga je završila Keti, a isti broj bodova imale su Semra i Katija pa su kandidati odlučili da je pobjednica tjedna – Katija.

-Drago mi je što sam prvo mjesto dijelila sa Semrom jer je njezina večera stvarno bila jako dobra. Sretna sam što je ovaj tjedan sve bilo puno emocija i pozitivno da bih stvarno sve ponovila. Moja nagrada ide u Ligu protiv raka – rekla je pobjednica koja je oduševila atmosferom i tradicionalnim receptima tijekom svoje večeri.

poredak

Kokteli, pokloni i zabava
Posljednji dan u ‘Večeri za 5 na selu’ iz Dubrovnika i okolice domaćin je bio Marko, čija se večera nije svidjela gostima pa je dobio tek 29 bodova.

Gostima je pripremio predjelo naziva Yin-Yang, glavno jelo Oksimoron i desert Kontrast. Salata je osrednje prošla kod gostiju, glavno jelo također nije oduševilo nikoga, baš kao ni desert. Markov zdravi jelovnik nije se svidio gostima, a ni atmosfera nije bila potpuno opuštena zato što je domaćin bio dosta nervozan cijelu večer. Naposljetku je dobio po osmicu od Keti i Semre, Dubravko je dao ocjenu sedam, a najkritičnija je bila Katija koja je dala ocjenu šest uz objašnjenje: ‘Prvu sam večeru ocijenila osmicom, a ova večera mi je bila lošija od Dubravkove.’

Nakon rakije gosti su odmah počeli s predjelom – ciklom i tikvicama u salati te raznim povrćem uz bruskete. Dubravko je bio nezadovoljan jer ne voli kruh, a Keti je komentirala kako joj je salata preobična da bi se poslužila za predjelo. ‘Katastrofa!’ dodao je Dubravko i objasnio da voli salatu, ali nikako kao predjelo. ‘Svega mi je bilo previše, kim je bio previše dominantan, a i nisam bila sigurna je li to povrće kuhano ili sirovo zato što nije bilo hrskavo’, zaključila je Katija.

pobjednica Katija 1 1

Polpete od tune i slanutka uz pire od ljubičastog batata domaćin je poslužio za glavno jelo. ‘Meni je izgledalo kao ruska pura s nekim keljom…, katastrofa!’ govorio je Dubravko, a Semra je dodala kako joj pire nikako nije odgovarao i ta kombinacija s tunom. ‘Batat je bio presladak, ali inače ga ne koristim u kuhinji pa ne mogu ocijeniti je li s njim bilo nešto pogrešno’, rekla je Katija. Keti je komentirala kako joj glavno jelo nije bilo loše, ali da nije baš osjetila tunu u polpetama i bile su joj previše mljeckave dok su se Semri jako svidjele. ‘Bile su vrh!’ pohvalila je Marka.

Čokoladne brownies s maginjama i malinama sa sladoledom koji je sam pravio Marko je poslužio za kraj večere. ‘Na tanjuru se vidjelo da tu nešto nije uspjelo’, odmah je komentirala Semra i dodala kako joj se nije svidio ni koktel koji je domaćin poslužio uz desert. I ostali gosti nisu bili zadovoljni koktelom. Katiji je kolač bio malo mljeckav i nije joj se svidjela kombinacija s maginjama. ‘Desert je bio dobar, ali malo ni je zasmetalo što uopće nisam osjetila te maginje u kolaču’, zaključila je Keti.

Gosti su dobili poklone, još jedan zanimljiv koktel, koji se svidio svim gostima. Potom su zapjevali uz pratnju gitarista i pjevačice!

 

Pročitajte još

[FOTO] NEDJELJNA ŠPICA Tko je prođirao Gradom?

Dulist

STRONG STATION OTVOREN U MOKOŠICI Nova meka za fitness entuzijaste

Željka Krstulović

SLANO FILM DAYS Renomirani filmski autori i večernje projekcije nagrađivanih filmova

Dulist