DuList IN

Katija pobjednica ‘Večere za 5’, nagradu donirala Ligi protiv raka!

Katija pobjednica 'Večere za 5', nagradu donirala Ligi protiv raka!

Katija Guljelmović pobjednica je ovotjednog izdanja showa ‘Večera za 5 na selu’. Katija se tako najviše istaknula među drugim sudionicima showa s dubrovačkog područja. Poštivanje tradicije te korištenje domaćih, lokalnih proizvoda samo su neki od aduta s kojima je ova frizerka i vrsna poznavateljica dubrovačke gastronomije došla do pobjede.

Na četvrto mjesto smjestio se večerašnji domaćin, medicinski tehničar i najmlađi ovotjedni kandidat Marko. Treće mjesto osvojio je Dubravko, a druga je završila Keti, a isti broj bodova imale su Semra i Katija pa su kandidati odlučili da je pobjednica tjedna – Katija.

-Drago mi je što sam prvo mjesto dijelila sa Semrom jer je njezina večera stvarno bila jako dobra. Sretna sam što je ovaj tjedan sve bilo puno emocija i pozitivno da bih stvarno sve ponovila. Moja nagrada ide u Ligu protiv raka – rekla je pobjednica koja je oduševila atmosferom i tradicionalnim receptima tijekom svoje večeri.

Katija pobjednica 'Večere za 5', nagradu donirala Ligi protiv raka!

Kokteli, pokloni i zabava
Posljednji dan u ‘Večeri za 5 na selu’ iz Dubrovnika i okolice domaćin je bio Marko, čija se večera nije svidjela gostima pa je dobio tek 29 bodova.

Gostima je pripremio predjelo naziva Yin-Yang, glavno jelo Oksimoron i desert Kontrast. Salata je osrednje prošla kod gostiju, glavno jelo također nije oduševilo nikoga, baš kao ni desert. Markov zdravi jelovnik nije se svidio gostima, a ni atmosfera nije bila potpuno opuštena zato što je domaćin bio dosta nervozan cijelu večer. Naposljetku je dobio po osmicu od Keti i Semre, Dubravko je dao ocjenu sedam, a najkritičnija je bila Katija koja je dala ocjenu šest uz objašnjenje: ‘Prvu sam večeru ocijenila osmicom, a ova večera mi je bila lošija od Dubravkove.’

Nakon rakije gosti su odmah počeli s predjelom – ciklom i tikvicama u salati te raznim povrćem uz bruskete. Dubravko je bio nezadovoljan jer ne voli kruh, a Keti je komentirala kako joj je salata preobična da bi se poslužila za predjelo. ‘Katastrofa!’ dodao je Dubravko i objasnio da voli salatu, ali nikako kao predjelo. ‘Svega mi je bilo previše, kim je bio previše dominantan, a i nisam bila sigurna je li to povrće kuhano ili sirovo zato što nije bilo hrskavo’, zaključila je Katija.

Katija pobjednica 'Večere za 5', nagradu donirala Ligi protiv raka!

Polpete od tune i slanutka uz pire od ljubičastog batata domaćin je poslužio za glavno jelo. ‘Meni je izgledalo kao ruska pura s nekim keljom…, katastrofa!’ govorio je Dubravko, a Semra je dodala kako joj pire nikako nije odgovarao i ta kombinacija s tunom. ‘Batat je bio presladak, ali inače ga ne koristim u kuhinji pa ne mogu ocijeniti je li s njim bilo nešto pogrešno’, rekla je Katija. Keti je komentirala kako joj glavno jelo nije bilo loše, ali da nije baš osjetila tunu u polpetama i bile su joj previše mljeckave dok su se Semri jako svidjele. ‘Bile su vrh!’ pohvalila je Marka.

Čokoladne brownies s maginjama i malinama sa sladoledom koji je sam pravio Marko je poslužio za kraj večere. ‘Na tanjuru se vidjelo da tu nešto nije uspjelo’, odmah je komentirala Semra i dodala kako joj se nije svidio ni koktel koji je domaćin poslužio uz desert. I ostali gosti nisu bili zadovoljni koktelom. Katiji je kolač bio malo mljeckav i nije joj se svidjela kombinacija s maginjama. ‘Desert je bio dobar, ali malo ni je zasmetalo što uopće nisam osjetila te maginje u kolaču’, zaključila je Keti.

Gosti su dobili poklone, još jedan zanimljiv koktel, koji se svidio svim gostima. Potom su zapjevali uz pratnju gitarista i pjevačice!

 

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić nova Miss Universe Hrvatske

Dulist

FIGURICE JELENE FEREGJA Društvene igre prožete tradicijom i dječjim duhom

Nora Di Leo

NAKON FINALA Španja o Barberiću: ‘Kapa do poda, bio je gušt dijeliti podij s tobom’

Dulist