DuList INUrednički izbor

[FOTOGALERIJA] Gradonačelnik na večeri pod svjetlom svijeća okupio više od 450 uzvanika

[FOTOGALERIJA] Gradonačelnik na večeri pod svjetlom svijeća okupio više od 450 uzvanika

Nakon dvije godine, u Revelinu je uz Dan Grada i Festu sv. Vlaha održana tradicionalna Večera od Kandelore. Domaćini, gradonačelnik Mato Franković i njegova zamjenica Jelka Tepšić te predsjednik Gradskog vijeća Marko Porebica ugostili su više od 450 uzvanika. Okupili su se visoki državni dužnosnici, gospodarstvenici i brojne poznate osobe iz društvenog i javnog života.
Na večeri u Revelinu bili su i ovogodišnji dobitnici nagrada Grada Dubrovnika, festanjuli Vlaho Milićević i Mato Konsuo, biskup mons. Roko Glasnović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednica EK Dubravka Šuica, župan Nikola Dobroslavić, gradski vijećnici i brojni drugi.
Svojim gostima obratio se domaćin, gradonačelnik Mato Franković.

-Dvije godine se nismo ovdje našli, vjerujem da nam je svima ovo i nedostajalo. Svašta smo prošli u te dvije godine, ali ono što je obilježilo to razdoblje su zajedništvo vjera i predanost ka boljem sutra – rekao je gradonačelnik te istaknuo kako je puno je loših stvari iza nas.

-Moramo se i večeras, u pripremi dolaska našeg blagdana sv. Vlaha prisjetiti naroda Ukrajine. Mi kao grad koji je patio ne smijemo zaboraviti kako je teško bilo nama i svoje misli usmjerimo večeras i prema njima, narodu koji pati. Neka ova Večera od Kandelore i naše misli, a i molitve sutra budu upućene i njima, da što prije dođe mir u Europu, da što prije zavlada mir u Ukrajini – poručio je.

Okupljenima je zapjevala glazbena diva Radojka Šverko.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist