DuList INUrednički izbor

Katija Guljelmović: Moja prijateljica je izgubila bitku s rakom. Zbog toga sam odlučila donirati nagradu

Katija Guljelmović: Moja prijateljica je izgubila bitku s rakom. Zbog toga sam odlučila donirati nagradu

Katija Guljelmović odnijela je pobjedu u poznatom showu ‘Večera za 5 na selu’. Poštivanje tradicije te korištenje domaćih, lokalnih proizvoda samo su neki od aduta s kojima je ova frizerka i vrsna poznavateljica dubrovačke gastronomije došla do pobjede. Njena ljubav prema gastronomiji je, kako kaže, dolazila postupno, s vremenom se zaljubila u nju i postala joj je hobi.

-Prije nekoliko godina sam dobila poziv da snimim s gospođom Jadrankom Ničetić izradu fogače, ili pince i tako je sve počelo. Sada u ovim godinama imam malo više vremena za sebe i za svoje hobije i to mi čini svaki moj dan posebnim – istaknula je.

Izrazito je društvena osoba te su joj nova poznanstva uvijek posebno zanimljiva. Upravo je za nju svrha večera bila druženje s ostalim kandidatima. Svaka večera s dubrovačkom ekipom za nju je bila interesantna. Ipak, nakon završetka ove emisije, za DuList ističe kako su joj osjećaji – ‘izmiješani’.

– Svaka osoba koja se izloži u javnosti, podložna je kritikama. Moram biti spremna i na lijepe i na grube kritike. Moram reći da se nisam posebno pripremala po pitanju menija za večeru. Trudila sam se da sve bude ukusno i lijepo servirano na pjatu – rekla je ističući da je bilo složenijih recepata u cijelom serijalu od njenih.Katija Guljelmović: Moja prijateljica je izgubila bitku s rakom. Zbog toga sam odlučila donirati nagradu

No, posebno je sretna što je cijeli novčani iznos koji je dobila kao nagradu, donirala Ligi protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet.

-Kako sam i rekla, bit svake večere bilo je druženje, kao i humana gesta na samom završetku. To su bile neke vrijednosti zbog kojih sam se i prijavila na ovaj show – reći će nam Guljelmović. Inače, razlog zbog kojeg je cijeli iznos nagrade od tisuću eura donirala Ligi protiv raka nosi sa sobom brojne emocije.

-Moja prijateljica, godina kao i ja, rodom s Pelješca, izgubila je bitku s rakom. Borila se s time godinama. Znam koliko joj je Liga protiv raka pomagala u nekim situacijama. Znala sam da ako novce dam njima, da će oni to pametno iskoristiti za liječenje naših sugrađana – istaknula je Guljelmović.

Sveukupan dojam
Vratila se unatrag, u vrijeme prije snimanja i održavanja emisije. Kaže nam da se nakon prijave na show, ne zna o kojim je drugim kandidatima riječ.

-Ali, s obzirom na to da je Grad mali, manje-više smo čuli tko se prijavio, što se više primicalo vrijeme snimanja emisije. Međutim, de facto smo se većina nas prvi put sreli na snimanju. Keti i ja smo već bile otprije poznanice, ali zato što je ona uzimala kod mene masline, a ja kod nje makarule… – ističe. Svakako, drago joj je što ju je još bolje upoznala, kao i Semru, Marka te Duba.

Katija Guljelmović: Moja prijateljica je izgubila bitku s rakom. Zbog toga sam odlučila donirati nagradu

-Mogu reći da su mi Ketini makaruli bili odlični. Isto tako, Semrine polpete su bile dobre. Bilo je super jela i ne mogu reći da se ostali kandidati nisu potrudili. Samo smatram da su neki malo više dorasli ovom zadatku, a neki malo manje – kazala je. Što se tiče ocjenjivanja, rekla je da se potrudila da sa svojim ocjenama bude realna.

– To je show u kojemu se ocjenjuju večere, a ne nešto drugo i bodovi su od 1 do 10. Ocjenjivala sam sveukupan dojam tijekom večera – od atmosfere, dekoracije stola do same hrane. Nadam se da se neki kandidati neće naljutiti zbog mojih kritika, iako su mi tijekom cijelih pet dana govorili da se najviše boje mene i da sam previše kritična. Ali, da danas mogu nešto promijeniti, možda bih Marku ipak dala ‘mrcu’ višu ocjenu. Znam da to ne bi promijenilo puno njegov poredak na finalnoj ljestvici, ali eto, možda sam mu mogla dati višu ocjenu jer je mlad i potrudio se. No, u tom sam momentu tako procijenila. I posložila sam svoje kriterije prema prvom danu, odnosno prema prvoj ocjeni – objašnjava Guljelmović.

Neću se više prijaviti na takav show…
Također, smatra da bi cilj i svrha emisija kao što je ‘Večera za 5’ trebala biti predstavljanje vlastite ljubavi prema kuhanju na najbolji mogući način.

– Sve drugo je tu manje bitno. Za ljude koji uživaju u kuhanju i hrani, ovo nije show za njih. To je show za gledatelje. Da čovjek zna koliko je to stresno i naporno, vjerojatno se nitko ne bi prijavio. Sudjelovanje u ovoj emisiji je bilo nešto što sam željela probati i iskustvo koja sam htjela doživjeti, no definitivno sam nakon ovoga odlučila da se više nikad u životu neću prijaviti na jedan takav show… – iskreno će Guljelmović.

Naslovna fotografija – Katija Guljelmović na Festi sv. Vlaha 2022. godine.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist