DuList IN

KATE SUŠIĆ JE DUBROVAČKA ‘IT’ DJEVOJKA Ne pratim svaki trend. Nosim ono u čemu se osjećam ugodno!

KATE SUŠIĆ JE DUBROVAČKA ‘IT’ DJEVOJKA Ne pratim svaki trend. Nosim ono u čemu se osjećam ugodno!

Instagram je nepresušan izvor zanimljivih i inspirativnih profila. Jedan od njih je i onaj Dubrovkinje Kate Sušić koji trenutno broji malo više od 7 tisuća pratitelja. Dvadesetdvogodišnja studentica Španjolskog i Ruskog jezika na Sveučilištu u Zagrebu, svakodnevno objavljuje djeliće svoga života na ovoj društvenoj mreži. Za njene fotografije najviše je zaslužan dečko, ali s obzirom na to da je pošao na brod prijateljice su preuzele tu ulogu. U tim se objavama na Instagramu posebno ističu Katine odjevne kombinacije. Svoj modni stil ne može točno definirati – nosi ono što joj se sviđa i u čemu se osjeća ugodno.

— Volim nositi teniske na sve pa ne bih rekla da je pretjerano ženstven – reći će Kate koja priznaje kako ne prati svaki trend. Ako joj se neki i svidi, trudi se da ono što kupuje može kombinirati s većinom komada koje ima. Njena tri ‘must have’ komada su karirani paletun, bijela košulja i rebe visokog struka.

Djetinjstvo na Pelinama

Kad nije u metropoli, Kate vrijeme provodi u rodnom gradu. Idealan dan za nju definitivno je onaj ljetni u kojeg ukomponira izlet na Lokrum, s prijateljicama ili dečkom, a nakon toga neizostavne su palačinke u Dolce Vite i navečer đir po gradu. Voli prošetati do Porporele, ići na kupanje na sv. Jakov i Lokrum, popiti kavu u Pilama ili na Srđu s najljepšim pogledom. Naša simpatična sugovornica inače je odrasla – na Pelinama.

— Posebna je čar odrasti u Gradu. I baš sam zahvalna na tome – naglasila je Kate koja se nakon života u povijesnoj jezgri preselila na Kono. Obožava kuhati, posebno deserte.

— Pravi sam tip za slatko i stvarno volim peći kolače. Omiljene namirnice su mi čokolada i kikiriki maslac i najčešće pravim kolače upravo s tim namirnicama. Neki od omiljenih su mi torta od kikiriki masla s biskvitom od čokolade i marshmallow kremom, browniesi, cimet rolice i krafne. A od slanih jela najdraža mi je pasta, na sve načine – istaknula je Kate.

Inspiracija i pozitiva
Kate će skromno reći kako se ne smatra ‘it curom’. Svi se, kaže, međusobno inspiriraju na Instagramu bez obzira na broj pratitelja. Kad je napravila Instagram u prvom razredu srednje škole, predstavljao joj je zabavu, kao i njenim prijateljima.

— Prije bismo objavljivali uglavnom selfie-je, napravljene u tom momentu. Sada svi tri puta promislimo prije nego objavimo nešto na Instagram. Više se potrudimo oko objave. Promijenilo se i naše viđenje Instagrama. Mislim da je kvalitetnije nego prije. Nisu više u pitanju samo selfie-ji, već na Instagramu osim pronalaska inspiracije, sad možemo čitati o događanjima u svijetu, našem društvu, osvijestiti se po pitanju
nekih problema te brzim dijeljenjem informacija pomoći u humanitarnim akcijama… Mislim da ima puno više pozitivnih stvari nego negativnih, koje se često više ističu u javnosti – reći će Kate koja preko svojih objava na Instagramu želi prenijeti inspiraciju i pozitivu. Kati se dosta puta pružila prilika reklamirati određene proizvode.

— Naravno, to mora biti nešto što inače koristim ili nešto što sam isprobala pa mi se stvarno svidjelo, zato sam bila presretna kad mi se javio L’Occitane koji i ja i mama koristimo već godinama. Oni koji sve i svašta reklamiraju s vremenom izgube povjerenje publike, a time i vjerodostojnost svog ‘utjecaja’ tako da ne vidim smisao u tome, niti pratim takve ljude – naglasit će Dubrovkinja.

DOMAĆA I STRANA LICA

Odakle crpiš inspiraciju, možda s nekih profila na Instagramu?

Uglavnom s Instagrama, kod cura koje pratim i ponekad s Pinteresta. Od profila naših cura inspiracija su mi @dorica505, @mariahs_chambers, @andelaroncevic, @anakutija, sigurno sam neke i zaboravila, a od stranih @smythsisters, @baluevama, @andicsinger i @jelena.marija.

PET BLIC PITANJA

Naj knjiga: Nemam jednu naj knjigu, no trenutno čitam Lažljivi život odraslih Elene Ferrante i jako mi se sviđa.
Naj film: Notebook – gledala sam ga, bez pretjerivanja, deset puta.
Naj pjesma/naj glazbenik: najviše mi popravi raspoloženje Četrnaest palmi Daleke Obale, a nemam nekog naj glazbenika, slušam stvarno svašta, od Beyonce do Balaševića.
Naj serija: Casa de Papel, a od sitcoma Brooklyn 99.
Naj parfem: Dolce&Gabbana – The One.

Iz tiskanog izdanja od 4. studenog 2020.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović