Aktualno

KAPOVIĆ O KRISTIĆEVOM PRIJEDLOGU ‘Miješanje politike u rad bilo koje udruge nije legitimno’

KAPOVIĆ O KRISTIĆEVOM PRIJEDLOGU 'Miješanje politike u rad bilo koje udruge nije legitimno'

Pozivanje na ostavke cijelog Dubrovačkog saveza športova i njegovo raspuštanje za nas je neprihvatljivo. Legitimno je pravo svakog vijećnika da iznese svoje mišljenje, ali zna se kako funkcioniraju udruge pa tako i sportske. Zna se kako se neka udruga može raspustiti i tko je može ugasiti, zakon je tu jasan – rekao je za DuList predsjednik Dubrovačkog saveza športova Maro Kapović. Kapovića smo, naime, zatražili komentar na izjave vijećnika Mara Kristića koji je javno zatražio raspuštanje svih tijela Dubrovačkog saveza sportova, ali i pozvao sve u tim tijelima na podnošenje ostavki.
-Smatram da nema razloga za raspuštanje tijela koja su legitimno izabrana. Miješanje politike u rad bilo koje udruge, a time i Dubrovačkog saveza športova nije legitimno. Mi ćemo svakako unutar Saveza razgovarati na ovu temu. Mislim da je financiranje klubova dobro, uspjesi dubrovačkih klubova su i više nego odlični, kao i samo funkcioniranje Saveza. Ako postoje određeni pojedinci u nekim udrugama s kojima neki nisu zadovoljni, to nije problem Saveza, niti se mi možemo miješati u rad udruga. Ono što možemo jest razgovarati i u tom pravcu ćemo i djelovati ubuduće – rekao je dalje Kapović te istaknuo kako tijela DSŠ-a, Izvršni i Nadzorni odbor uredno rade i o svom radu podnose izvješća.
Ipak, zadnja sjednica Gradskog vijeća pokazala je kako među gradskim vijećnicima vlada veliko nezadovoljstvo. Pokazalo je to, podsjetimo, i neprihvaćanje Programa javnih potreba u sportu za 2023. godinu, u prvom glasovanju. Nakon konzultacija među vijećnicima, glasovanje je ponovljeno pa je Program ipak prihvaćen jer bi u protivnom financiranje klubova usred natjecateljske sezone bilo zaustavljeno na tri mjeseca.
-Zakon o sportu je tu vrlo jasan. Vijećnici prijedlog Saveza mogu ili prihvatiti ili ne prihvatiti. Zahvaljujem se vijećnicima da su ga ovog puta ipak prihvatili jer bi u suprotnom imali tri mjeseca moratorij na financiranje. Gradonačelnik je pozvao na tematsku sjednicu i razgovor i tome ćemo se odazvati – rekao je Kapović te ponovio kako miješanje u rad bilo kojih udruga nije legitimno.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist