Aktualno

KAOS NA AUTOCESTI Nekoliko stotina Torcidaša napalo policajce, dvije osobe propucane

KAOS NA AUTOCESTI Nekoliko stotina Torcidaša napalo policajce, dvije osobe propucane

U večernjim satima subote, nakon utakmice Dinama i Hajduka na Maksimiru, došlo je do nereda na autocesti A1, kod odmorišta Desinec, zbog čega je autocesta još uvijek zatvorena.

U sukobu navijača Hajduka i policije dvije osobe ranjene su iz vatrenog oružja. O svemu se oglasila i Policijska uprava zagrebačka.
-Dana 21. svibnja oko 21.35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK ‘Hajduk’ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta ‘Desinec’ i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili. Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje – navodi se u priopćenju policije.
Nadalje navode kako je do sada utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti.
-Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce. Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku – zaključuju.
Inače, prema informacijama Hrvatskog autokluba, i jutros je za sav promet zatvorena dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Jastrebarsko, u smjeru Dubrovnika. Vozila koja prometuju u smjeru Dubrovnika, odnosno Rijeke, mogu se na autocestu uključiti na čvoru Jastrebarsko

Pročitajte još

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist