Aktualno

IDUĆI TJEDAN Proslava zaštitnika župe Presvetog Spasitelja u Mokošici

Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici u četvrtak, 26. svibnja na svetkovinu Uzašašća Gospodinova proslavlja svog nebeskog zaštitnika, ističu iz Dubrovačke biskupije.

Na svetkovinu su dvije mise u župi: u 10 i u 19 sati. Nakon prijepodnevne mise bit će procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom. Hodočasničku svečanu koncelebriranu misu u 19 sati predvodi i na njoj propovijeda mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanjski mons. dr. Petar Palić.

Za proslavu nebeskog zaštitnika župna zajednica u Mokošici se pripravlja trodnevnicom koja počinje u ponedjeljak, 23. svibnja. Svake večeri trodnevnice u 18.30 će se moliti krunica, a potom u 19 sati slijedi euharistijsko slavlje s propovijedi. Predvoditelj trodnevnice je fra Diego Deklić, gvardijan na Košljunu.

Nakon mise prve večeri trodnevnice gostovat će mladi iz Udruge mladih „Sv. Ivan Pavao II.“ iz Nove Mokošice koji će izvesti svoj igrokaz “Uz Božju pomoć – nikad više!”. Druge večeri nakon mise bit će euharistijsko klanjanje, a treće večeri 25. svibnja nakon mise bit će predstavljen Zbornik o župi Mokošica. Zbornik će predstaviti: mons. Petar Palić, biskup; dr. Zdenka Janeković-Römer, dr. Slavica Stojan te glavni urednik Zbornika župnik don Ivica Pervan.

U nedjelju, 28. svibnja s početkom u 20 sati održat će se humanitarni koncert.

Pročitajte još

More u Dubrovniku na 29,4 Celzijeva stupnja, mljetsko Malo jezero ‘ugrijalo’ na preko 30

Dulist

U Policijskoj upravi održan sastanak o sigurnosti i turističkoj sezoni

Dulist

Libertas Dubrovnik ima novu internetsku stranicu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija