Hrvatska

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

Spremate li se nekamo za vikend, makar u đir po županiji? Ako se spremate na put, svakako provjerite kakvo nas vrijeme očekuje u subotu i nedjelju – na stranici Meteo info provjerili smo kakvi su dani pred nama!

U subotu će na sjevernom Jadranu biti pretežno, a u većini ostalih predjela djelomice sunčano. U unutrašnjosti je ponegdje moguća jutarnja magla. Na krajnjem jugu i istoku zemlje bit će pretežno oblačno, na kopnu uz povremeni snijeg, a na moru uz kišu.

Na kopnu će puhati slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će mjestimice biti umjerene bure i sjeverozapadnjaka, na krajnjem jugu slabog do umjerenog juga i istočnog vjetra.

Jutarnje temperature zraka na kopnu od -8 do -2 °C, u gorju mjestimice i niže, na moru između 1 i 6 °C, na jugu do 9 °C. Najviše dnevne temperature u kopnenoj Hrvatskoj između -2 i 3 °C, na obali i otocima te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 6 do 11 °C.

Nedjelja
U većem dijelu zemlje umjereno do pretežno oblačno, na sjevernom Jadranu i u predjelima uz njega uz povremenu kišu, u kopnenoj Hrvatskoj uz snijeg. U Dalmaciji će biti djelomice sunčano do večeri, kad je mjestimice moguća kiša.

U kopnenim predjelima vjetar će biti slab. Na sjevernom Jadranu će biti umjerene, u Dalmaciji većinom slabe bure, a uglavnom prema otvorenom moru i sjevernog vjetra.

Jutarnje temperature zraka u kopnenoj Hrvatskoj od -8 do -1 °C, u gorju moguće i malo niže, na moru između 1 i 5 °C, na krajnjem jugu više. Najviše dnevne temperature između -1 i 2 °C na kopnu, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije malo više, a na obali i otocima od 5 do 10 °C.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist