Županija

Kako uključiti moderne tehnologije u tradicionalne načine uzgoja?

Kako uključiti moderne tehnologije u tradicionalne načine uzgoja poljoprivrednici su mogli saznati na interaktivnim radionicama ‘Tradicija i digitalizacija – dobitna kombinacija’ koje je organizirao Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Radionice su održane u okviru poziva za provedbu aktivnosti Nacionalne ruralne mreže, u Župi dubrovačkoj, Stonu te u dolini Neretve.

Kako su naveli u priopćenju, trendovi u poljoprivredi kao i svijest ljudi se mijenjaju pa je potrebna prilagodba svih dionika na tržištu. Poljoprivrednici su u potrazi za načinima uključivanja modernih tehnologija u tradicionalne načine uzgoja. S ciljem upoznavanja zainteresiranih poljoprivrednika s dostupnim mogućnostima digitalizacije te financiranja, na radionicama su sudjelovali doc. dr. sc. Silvio Šimon, dipl. ing., rukovoditelj Odjela za savjetovanje u hortikulturi pri Upravi za stručnu podršku razvoju poljoprivrede u Ministarstvu poljoprivrede; tvrtka Agrivi d.o.o.; Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu; udruga Agroturizam Konavle te Regionalna razvojna agencija Dunea.

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija