Aktualno

Kako spriječiti nasilje u najranijoj dobi?

policija posjet djece 03

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sprječavanja nasilja nad ženama, u sklopu preventivnog programa MUP-a i UNDP-a „ Živim život bez nasilja“, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska organizirala je posjet učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola Ivan Gundulić i Marin Držić iz Dubrovnika.

Učenici su imali priliku vidjeti prostorije policijske pritvorske jedinice, operativno komunikacijskog centra policijske uprave, opremu kriminalističke tehnike i sobu za uzimanje iskaza djece oštećene kaznenim djelom.

U sklopu posjeta učenicima je pojašnjeno postupanje policije sa pritvorenicima, zatim rad operativnog dežurstva te im je prezentiran način izuzimanja otisaka prstiju sa raznih podloga. Kroz razgledavanje učenicima se još jednom skrenula pozornost na ponašanje koje ne bi smjelo uključivati nasilje, diskriminaciju i ne toleranciju.

Učenici iz spomenutih škola su svoje osobne stavove o problemu nasilja i njegovog sprječavanja izrekli preko pisanih eseja.

Na kraju današnjeg posjeta učenicima se obratio zamjenik načelnika Policijske uprave Tonči Glumac koji se zahvalio na sudjelovanju u spomenutom preventivnom projektu, a učenicima su podijeljeni prigodni darovi.

Pročitajte još

LIJEČNICA DEŠA TEŠANOVIĆ PERKOVIĆ: Volim Zagreb i on mi pruža mnoge mogućnosti ali ja se uvijek vratim doma, u Grad

Ivana Mijić Vulinović

ZAŠTO NEMAMO VIŠE VIDIKOVACA? Geografski moguće, pravno nemoguće

Marko Džamarija

RASPISAN NATJEČAJ Opća bolnica Dubrovnik traži ravnatelja

Dulist