Aktualno

‘Dubrovačka bolnica je kao one iz trećeg svijeta’

'Dubrovačka bolnica je kao one iz trećeg svijeta'

M. Wright iz Christchurch Roada (Ferndown) uputila je pismo www.bournemouthecho.co.uk vezano za lošu uslugu u dubrovačkoj Općoj bolnici.

Naime,  20. rujna otišla je sa suprugom u Dubrovnik na dugoočekivani odmor. Četvrtog dana odmora muž joj je imao moždani udar, i odveden je u dubrovačku bolnicu gdje je proveo 10 dana u izuzetno lošem stanju.

-Bolnica je poput onih iz trećeg svijeta – četvorica muškaraca u sobi, bez privatnosti između kreveta, tako da bilo koji tretman ili pomoć svatko može vidjeti – piše M. Wright i nastavlja dalje kritizirati uslugu i stanje u OB Dubrovnik.

-Tuš i WC je bio grozan, prljav i bez pomagala za pomoć pacijentima s problemom ravnoteže i slično.Pranje u jutarnjim satima obavlja se hladnom ili pak mlakom vodom koju proliju po vama, a zatim vas posuše plahtom koja je izuzetno gruba. Hrana je bila uvijek hladna, postavljena i ostavljena na ormariću bez obzira može li se pacijent sam hraniti ili ne – ističe i dodaje kako je svakih 6 sati išla u bolnicu kako bi pomogla suprugu. Također je istaknula kako je rijetko tko govorio engleski, za što naravno osoblje nije krivo.
 
-Nekoliko sestara bile su prilično ljubazne , ali su drugi bili vrlo strogi u svom ophođenju s njim – naglasila je.
 
Nakon 10 dana otišli su kući, na Gatwick ,a suprug joj je prebačen u bolnicu Bournemouth.
-Koje olakšanje i razlika – dodala je.
 
-Svi oni koji viču na tu bolnicu trebali bi isprobati nekoliko dana u bolnici Dubrovnik , i onda bi možda mogli cijeniti ono što imamo ovdje – zaključila je.
 

Pročitajte još

‘SNOVITI GRAD’ Izložba posvećena sv. Ivanu Pavlu II.

Dulist

Od ovog ponedjeljka otvoreno Libertasovo prodajno mjesto u Župi

Dulist

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo