Zanimljivosti

Kako smanjiti račune energenata?

Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP Hrvatska), Grad Dubrovnik i Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA

 pozivaju u četvrtak, 3. svibnja u 11 sati na svečano otvaranje EE info galerije i EE info ureda, u prostorijama Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA.
 
EE Info galerija sačinjena je od informativno – edukativnih plakata i brošura sa EE savjetima primjenjivim u vlastitom kućanstvu, postavlja se na frekventna mjesta dostupna građanima te ujedno pruža pregled provedbe SGE projekta u Gradu. Također, otvara se EE Info ured namijenjen besplatnom savjetovanu građana o mjerama energetske efikasnosti primjenjivim u vlastitim kućanstvima koje mogu pridonijeti smanjenju računa za energente.
 
Nacionalni projekt Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE) provode Ministarstvo gospodarstvaProgram Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj(UNDP Hrvatska) i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu zajedničkih aktivnosti poticanja energetske efikasnosti u Hrvatskoj.

SGE je usmjeren na zgrade u vlasništvu jedinica lokalne i regionalne samouprave, a glavni su mu ciljevi primjena modela kontinuiranog i sustavnog gospodarenja energijom, strateškog planiranja energetike i održivog upravljanja energetskim resursima na lokalnoj i regionalnoj razini. Navedeno doprinosi smanjenju troškova za energente uslijed racionalnije potrošnje energenata, uz istovremeno smanjenje emisija štetnih plinova u atmosferu, a potiče se i razvoj novih djelatnosti i lokalnog poduzetništva.
 
Građani informacije mogu dobiti i na UNDP-ovoj internet stranici www.ee.undp.hr i besplatnom info telefonu 0800 200 170.
 

Pročitajte još

Na Kandeloru uživajte u slasticama od ljute naranče i učinite dobro djelo

Dulist

Sajam u Lazaretima: od kovanih i drvenih predmeta do pršuta, sireva, igračaka…

Dulist

[FOTOGALERIJA] Procvjetao mjenduo u Župi dubrovačkoj!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija