Zanimljivosti

Kako se vlast ponaša prema otočanima?

OTOCNI SABOR362

Otoci su kao 'biseri u Jadranu', zapravo neprocjenjiva hrvatska vrijednost, moglo se čuti danas na Otočnom saboru gdje je predsjednik Otočnog sabora Denis Barić iznio niz kritika na život na otocima, ali kako se vlast ponaša prema otočanima.

Otočni sabor podnio je prijedlog izmjene Zakona o otocima za subvencije vode, od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU da se dosadašnja kvota subvencionirane vode umjesto po domaćinstvu subvencionira po članu. Otočni sabor zatražio je reviziju svih subvencija za otočane jer se na predloženi način može dosta manipulirati podatcima.

Isto tako smatraju da je napravljena velika šteta otočanima koji se bave turizmom, jer hotelijeri, koji se snabdijevaju vodom, vodonoscem ili auto cisternama imaju velikih problema te da im je voda preskupa za goste.

– Mi samo želimo iste uvijete kao i vi na kopnu. Kako da objasnim svome gostu da je za tuširanje od 5 minuta košta 20 kuna. Turizam nas drži na otocima. Koliko otok ostaje osiromašen najbolje govori podatak OŠ na Mljetu da je broj učenika sa 100 pao na 50 – kazao je načelnik Općine Mljet Đivo Market.

– Država je u razvoj otoka uložila 1,423.587.903, a u 2012.godini 1.777.355.982,82. 96 proračunskih sredstava. Od tog iznosa na Dubrovačko-neretvansku županiju opalo je 330.386.690,70 kuna Barić je kazao i da smatra kako su dubrovački elafitski otoci su za razliku od drugih manjih otoka puno razvijeniji – kazao je predsjednik Otočnog sabora Denis Barić.
 

Pročitajte još

ŠTO RADITI U SLUČAJU PUKNUĆA GUME U VOŽNJI? Odmjereno kočiti i ne raditi nagle pokrete

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1947. Rođena književnica Tereza Buconić Gović

Dulist

NA ŠIPANU Treća međunarodna radionica o očuvanju kulturne i prirodne baštine

Dulist