Županija

Kako se poboljšava kvaliteta života građanima treće životne dobi?

Kako se poboljšava kvaliteta života građanima treće životne dobi?

S ciljem poboljšanja života svojih sugrađana treće životne dobi Dubrovačko-neretvanska županija u protekloj godini uložila je 2 milijuna kuna.

Tako je u provedbu programa pomoći u kući starijim osobama, koji se kontinuirano provode, uglavnom, u ruralnim krajevima naše županije uloženo 350 tisuća kuna. Na ovaj način, ističu iz Županije, pozitivno se utječe na smanjenje socijalne isključenosti starijih stanovnika u ruralnim i otočnim sredinama.

Omogućujući održivost ovog programa, Županija potiče socijalno uključivanje lokalnog stanovništva, uglavom žena, na dobrobit ovih lokalnih sredina.
Sufinanciranjem programa Matice umirovljenika Dubrovačko-neretvanske županije, Županija omogućuje kvalitenije sudjelovanje starijih osoba u društvenim aktivnostima te je za potporu programu Matice umirovljenika Dubrovačko-neretvanske županije u 2015. godini izdvojeno 200 tisuća kuna.

Posebnu pozornost posvećena je građanima s mjesečnim mirovinama nižim od 1.500,00 kn te su za ovu skupinu od 3200 umirovljenika na razini županije, isplaćne božićnice u ukupnom iznosu od 1.500,000,00 kn.
Pružajući financijsku podršku provedbi navedenih programa, Dubrovačko-neretvanska županija potiče međugeneracijsku solidarnost kao i aktivnije sudjelovanje umirovljenika u društvenom životu lokalne i regionalne zajednice.

Pročitajte još

POLICAJCI PREDSTAVILI SVOJE ZVANJE Dani otvorenih vrata u Pločama i Metkoviću

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist