Županija

Kako se HNS dopisuje iz Stona u Dubrovnik: Pomozite nam molim vas

Kako se HNS dopisuje iz Stona u Dubrovnik: Pomozite nam molim vas

Stonski općinski vijećnik HNS-a Vedran Kunica pozvao je ‘upomoć’, svog stranačkog kolegu HNS-ovog gradonačelnika Andra Vlahušića. U otvorenom pismu koje mu je uputio Kunica poziva Vlahušića da za druge općine dogovori ono što je nedavno dogovorio s načelnikom Općine Konavle Lukom Kordom – uključivanje kulturnih sadržaja u sastavni dio ponude Dubrovnik Carda.
”Zar i Ston nije bio dio slavne Dubrovačke republike? Zar ne možete i za Ston napraviti isto što i za južni kraj ovog nekoć jedinstvenog teritorija? Očito je da radite na dodatnom obogaćivanju sadržaja Dubrovačke kartice koja bilježi izuzetne rezultate i postaje nezaobilazan proizvod za sve posjetitelje Vašeg grada. Tako ste se osim dodatnih sadržaja samog Dubrovnika odlučili i na uključivanje konavoskih znamenitosti kao što su Meštrovićev mauzolej i Bogišićeva kuća, ali i Soko kula, ukoliko se postigne dogovor s Društvom prijatelja dubrovačke starine. Osim kulturnih znamenitosti Konavala Vašim gostima će u cijenu kartice biti uključen čak i prijevoz Libertas-ovim autobusima na relaciji Dubrovnik – Konavle”, piše Vlahuši…. pardon Kunica, Vlahušiću u otvorenom pismu te navodi dalje kako je ”Županija očito nemoćna potaknuti razvoj na ovim područjima, a grad Dubrovnik ima i mogućnosti, znanja, a očito i volje”.
Vlahuši….pardon Kunica podsjeća svog stranačkog kolegu da je upravo u Stonu počeo svoju liječničku karijeru te ga ‘moli da pomogne Stonu koji je zapeo u razvoju’.
Načelnik općine Ston Vedran Antunica na naš upit za komentar ovog pisma na prvu se samo nasmijao.
-Nisam do kraja upoznat s pismom, ali svatko može pisati pisma. Ston već sad ima preko 50 tisuća posjetitelja smao na zidinama. To govori samo za sebe. Nisam protiv neke zajedničke turističke priče i ponude, ali Grad Dubrovnik, ako želi, može pomoći na drugi način, počevši prvenstveno od Libertasa – kaže Antunica koji na naš upit odgovara kako je ‘ovdje vjerojatno riječ tek o bildanju slike aktualnog gradonačelnika’.

Pročitajte još

ČESTITKA ŽUPANA ‘Našoj mladeži otvaramo perspektivu za rad i uspjeh’

Dulist

POLICAJCI PREDSTAVILI SVOJE ZVANJE Dani otvorenih vrata u Pločama i Metkoviću

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist