Grad

Kako posluje TZ grada Dubrovnika?

Kako posluje TZ grada Dubrovnika?

Osma sjednica Skupštine Turističke zajednice grada Dubrovnika održala se početkom tjedna, na kojoj su se, između ostalog, usvojili Program rada i Financijski plan za 2017. godinu.

Na sjednici je istaknuo kako je financijsko poslovanje TZGD od početka godine bilo pozitivno i kako je pratilo realizaciju planiranih aktivnosti.

Ukupni prihodi TZGD povećani su za 4 posto i iznose preko 21 milijuna kuna, dok su i ukupni rashodi povećani za 4 posto, a iznose također preko 21 milijuna kuna.

Zaključeno je kako je TZGD uspješno ostvarila sve aktivnosti prema planu i programu rada za 2016. godinu, a posebno je naglašen nasatavak realiziranja novih projekata (Midsummer Scene, Good Food festival, Božićna bajka, Dubrovački zimski festival itd.).

TZ grada Dubrovnika očekuju kako će se do kraja godine ostvariti preko 3,5 milijuna noćenja, a na temelju toga se procjenjuje povećanje prometa od najmanje 5 posto u 2017. godini.

Sukladno tome, najvažniji strateški ciljevi TZGD za 2017. godine su nastavaljanje obogaćivanja sveukupne turističke ponude, realizacija projekata daljnjeg oživljavanja turizma u predsezoni i podsezoni, uspostavljanje novih direktnih letova te raznolika promocija Dubrovnika. Osim toga važan dio stateških ciljeva TZGD-a su i tiskanje promidžbenih materijala i organiziranje informativnih djelatnosti te osmišljavanje novih proizvoda.

Sveukupni prihodi TZGD planirani su u umanjenom iznosu od 2 posto u odnosu na procjenu ostvarenja 2016., a iznosili bi preko 20 milijuna kuna, dok su sveukupni rashodi planirani u umanjenom iznosu od 4 posto u odnosu na procjenu ostvarenja 2016., a iznosli bi nešto više od 20 milijuna kuna.

Pročitajte još

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist