Aktualno

Kako poboljšati partnerstvo među lukama?

Kako poboljšati partnerstvo među lukama?

Dana 27. i 28. lipnja 2013. godine u Dubrovniku će se održati treći operativni sastanak projekta „Transnational ENhancement of ECOPORT8 network – TEN ECOPORT“

u sklopu programa Prekogranične suradnje Jugoistočna Europa ukupne vrijednosti oko 17,5 milijuna kuna financiranog iz EU fondova, Komponenta II, Prioritetna os 2. (Zaštita i poboljšanje okoliša), Područje djelovanja 2.2. (Zajedničke mjere za poboljšanje zaštite okoliša i prevenciju rizika od onečišćenja) od kojega se u Dubrovniku provode aktivnosti u vrijednosti oko 700.000 kuna. Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca (10.2012-10.2014).

Cilj projekta TEN ECOPORT je poboljšati prekogranično i transeuropsko partnerstvo među lukama jugoistočne Europe razvijajući suradnju i uspješne odnose između svih dionika (lučke uprave, lokalne institucije, lokalne vlasti, poduzeća, vanjski operatori i građani uključenih zemalja) kako bi se potakla integrirana politika zaštite okoliša i razvoj koridora transeuropske prometne mreže, te razviti i implementirati inteligentno upravljanje zaštitom okoliša u lukama i informacijskim sustavima koristeći integrirane tehnologije za zaštitu od ekoloških rizika s ciljem smanjenja negativnih utjecaja na zdravlje ljudi, biološku raznolikost i ostale aspekte zaštite okoliša.

Partneri u projektu uz Lučku upravu Dubrovnik su Politehnički fakultet Sveučilišta u Bariju kao Vodeći partner, Sveučilišni konzorcij Universus CSEI, Lučke uprave Bari, Monopoli i Barletta, Tehnološko-edukacijski institut Epir, Lučka uprava Igumenitsa, Lučka uprava Patras, Državni institut za hidrometeorologiju Bugarske Akademije Znanosti, Državna uprava za lučku infrastrukturu iz Bugarske, Državni institut morske geologije i ekologije GeoEcoMar iz Rumunjske, Lučka uprava Constantza, Sveučilište u Crnoj Gori – Institut za biologiju mora Kotor, Lučka uprava Bar, Politehnički fakultet u Tirani i Lučka uprava Drač.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist