Kultura

Kako mladi Mokošani vide dubrovačku baštinu?

Kako mladi Mokošani vide dubrovačku baštinu?

Izložba šezdesetak likovnih radova i triju video prezentacija na temu dubrovačke baštine učenika petih do osmih razreda Osnovne škole Mokošica otvorena je u predvorju Narodne knjižnice Grad.

U organizaciji i pod mentorstvom profesorica Irje Jerković, Aide Hebib Raguž i Jadranke Sanković, u stvaranju izložbe učenici su surađivali s mnogim osobama i institucijama, među kojima valja istaknuti inicijatora projekta, autora „zagonetnih fotografija“ Pavušu Babarovića, informatoricu u Narodnoj knjižnici Grad Zlatku Mustahinić, turističku vodičicu Branku Franičević, Državni arhiv u Dubrovniku te mnoge profesorice OŠ Mokošica.

– Važno nam je posebno napomenuti suradnju s Narodnom knjižnicom Grad koja nam je omogućila da s ovom izložbom, koja je naš višegodišnji projekt, izađemo iz škole i dođemo u Grad, predstavimo ga građanima – kazala je profesorica Irja Jerković.

Likovni radovi mokoških osnovnoškolaca na poseban način donose učenički pogled na dubrovačku baštinu pretočen u likovna djela. Tri učeničke video projekcije bave se ljetnikovcima Rijeke dubrovačke, točnije njihovom prošlošću i sadašnjošću, zatim znamenitim Dubrovčanima, dok treća projekcija nosi znamenit naziv „Naš đir po gradu“.

– Ovom izložbom mi proslavljamo Dane Osnovne škole Mokošica. Ovdje su predstavljeni radovi ne samo naših današnjih učenika, nego i onih prošlogodišnjih i svih onih bivših koji su sudjelovali u projektu – kazala je ravnateljica Osnovne škole Mokošica Anuška Matušić, zahvalivši se na uloženom trudu profesoricama i učenicima škole.

Otvaranje izložbe svojim su nastupom obogatile mlade gitaristice i učenice Katarina Margaretić i Tina Jaković i Plesni studio Labirius, dok je Prolog Dugog Nosa, negromanta izveo učenik Antonio Raič.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist