DuList PROMO

Kako do bespovratnih sredstava za poduzetnike u turizmu?

Poziv poduzetnicima u turizmu – Vrijeme je da se prijavite! Otvoren je natječaj za mikro, male i srednje poduzetnike (MSP) u okviru EU projekta pod nazivom “Tourban”, financiranim iz programa COSME. Glavni cilj ovog projekta je podrška mikro, malim i srednjim turističkim tvrtkama/obrtima u prilagodbi održivijim poslovnim modelima.

Pozivamo sve zainteresirane na webinar koji će se održati u ponedjeljak 04.listopada 2021. od 15:00-16:30h. Na webinaru ćemo vam pojasniti sve detalje navedenog natječaja. Kako se prijaviti na webinar pogledajte OVDJE.

Projekt Tourban prepoznaje da su mala poduzeća okosnica turističkog sektora, ali i da im često nedostaje bolji pristup znanju i ulaganjima da postanu katalizatori održivosti.

Kako bi se suočio s tim izazovom i promovirao inovacije i održivost u urbanim sredinama, projekt će osigurati Akceleracijski program s bespovratnim sredstvima za tvrtke/obrte u ukupnoj vrijednosti od 600.000 eura za sve zemlje partnere, od kojih će 80.000 eura preko DURA-e biti dodijeljeno malim i srednjim poduzetnicima s područja Grada Dubrovnika.

Uz bespovratna sredstva, kroz akceleracijski program poduzetnicima su ponuđeni treninzi, radionice i aktivnosti umrežavanja koji će podržati tvrtke/obrte u turističkom sektoru da se prilagode novim zahtjevima tržišta, poboljšavajući njihovu konkurentnost i održivost. Sve te aktivnosti su ključne za ovaj specifični povijesni trenutak krize Covid-19 koji trenutno živimo, tako i za održivost odredišta koja sudjeluju u projektu (Amsterdam, Barcelona, ​​Budimpešta, Kopenhagen, Dubrovnik, Kiel i Talin).

Kroz inovacije, usvajanje novih tehnologija ili oznaka i certifikata održivosti, kao i prelazak na poslovne modele kružnog gospodarstva, tvrtke će moći smanjiti svoju potrošnju i troškove. Uz to, moći će povećati svoje izvore prihoda boljom vidljivošću i pozicioniranjem, kako na lokalnom tako i na međunarodnom tržištu.
Provedba program započinje u siječnja 2022. godine kada će te imati priliku upoznati raznorazne stručnjake iz industrije. Osim toga, najbolji projektni prijedlozi će dobit potporu u iznosu do 10.000 EUR.

Tijekom programa imat ćete priliku sudjelovati u našem Design Thinking Lab-u u Barceloni, gdje će se formirati male tematske skupine mikro, malih i srednjih poduzeća te razni stručnjaci i raditi na specifičnim izazovima održivosti koji se odnose na njihovo svakodnevno poslovanje. Program također uključuje smotru investitora, organiziranu uz globalno finale Creative Business Cupa (BRIGHT event) u Kopenhagenu te finalnu konferenciju u Dubrovniku.

Kako se prijaviti
Kako bi se prijavili potrebno je proučiti Upute za prijavitelje (koje se nalaze u nastavku), popuniti online prijavni obrazac u kojem će te opisati vašu projektnu ideju i priložiti potrebne dokumente, te se registrirati na F6S platformu kako bi podnjeli prijavu najkasnije do 20. listopada 2021. godine. Sva dokumentacija je na engleskom jeziku na kojem treba biti i vaša prijava

Da bi se prijavili morate zadovoljiti slijedeće uvjete:

• Morate biti mikro, mali ili srednji poduzetnika (European Commission Recommendation 2003/361/EC)
• Tvrtka/obrt morau biti registrirani u gradu Dubrovniku.
• Tvrtka/obrt mora biti registrirana i baviti se od slijedećih djelatnosti:
1. Hoteli i sličan smještaj (nkd I55.10)
2. Odmarališta i slični objekti za kraći odmor (NKD I55.20)
3. Kampovi I prostori za kampiranje (NKD I55.30)
4. Putničke agencije, organizatori putovanja (turoperatori) i ostale rezervacijske
usluge te djelatnosti povezane s njima (NKD N79)
Projektna ideja se mora odnositi na određene teme te izborno podteme.

Četiri glavne teme su:

1. Pametno korištenje resursa: energija i voda
2. Cirkularna ekonomija i gospodarenje otpadom
3. Strategija održivog odredišta
4. Certifikati i oznake održivosti

Šest podtema su:

1. Pristupačnost i društvena uključenost
2. Angažman i zadovoljstvo posjetitelja;
3. Komunikacija, marketing i prodaja
4. Ljudski resursi i unutarnji menadžment
5. Tehnologija i digitalizacija
6. Pristup financiranju i poticajima

Upute za prijavitelje
Download

Tourban_Alceleracijski program
Download

Annex_A_Tourban_Aplikacijski formular
Download

Annex_B_Tourban_Budžet
Download

Annex_C_Tourban_Declaration-of-Honour
Download

Dobro proučite dokumentaciju, vidite da li se pronalazite u ovoj priči i prijavite se.
Za sve tehničke detalje vezano za prijavu slobodno nam se obratite na mailove:
mpuljas@dura.hr ili nmiric@dura.hr

ili putem telefona:
020 640 554 ili 020 640 271
Više o natječaju možete vidjeti OVDJE

 

Pročitajte još

TUTTO BENE IMA BURGER TJEDAN Od danas svi burgeri u pola cijene

Dulist

PRAVO JE VRIJEME ZA UČENJE JEZIKA Upiši engleski, talijanski i španjolski preko Sveučilišta

Dulist

ČARI ODISEJEVOG OTOKA Dan otvorenih vrata Nacionalnog parka Mljet

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija