Županija

Kako ‘dignuti na noge’ najznačajniju granu gospodarstva?

Kako 'dignuti na noge' najznačajniju granu gospodarstva?

U Palači Ranjina održan je prvi radni sastanak o osmišljavanju i uspostavi Centra kompentencije za agrume.

Ideja o uspostavi Centra kompetencije proizašla je sagledavanjem županijskih najznačajnijih grana gospodarstva i usklađivanja sa Strategijom pametne specijalizacije koja je trenutno u izradi, a koju koordinira Ministarstvo gospodarstva.

Na sastanku je predstavljena i ideja osnivanja Centra kompetencije koji bi osim agruma, prvenstveno mandarine u djelokrug rada uključio i ostale značajne poljoprivredne kulture u našoj županiji te bi uključivao sve relevantne čimbenike iz javnog i privatnog sektora.

Uz ovaj Centar kompetencije, Dubrovačko-neretvanska županija s partnerima radi na idejama uspostave i Centra kompetencije u marikulturi te Centra kompetencije u kreativnim industrijama.

Na sastanku su sudjelovali dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, direktorica razvojne agencije DUNEA Melanija Milić, pročelnik za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić, v.d. pročelnika za ruralni razvoj i poljoprivredu Ivica Prović, vanjski konzultant za izradu projektnog prijedloga Bojan Bojić, ravnateljica Zavoda za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku Mara Marić sa suradnicama, predsjednik udruge proizvođača „Mandarina“ Mijodrag Kiridžija, predstavnik tvrtke Kor Neretva Robert Doko te voditelj Poljoprivredne savjetodavne službe u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Antun Kotlar.

Pročitajte još

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist

Bliže se kraju radovi na cavtatskoj rivi

Dulist