Županija

Kako ‘dignuti na noge’ najznačajniju granu gospodarstva?

U Palači Ranjina održan je prvi radni sastanak o osmišljavanju i uspostavi Centra kompentencije za agrume.

Ideja o uspostavi Centra kompetencije proizašla je sagledavanjem županijskih najznačajnijih grana gospodarstva i usklađivanja sa Strategijom pametne specijalizacije koja je trenutno u izradi, a koju koordinira Ministarstvo gospodarstva.

Na sastanku je predstavljena i ideja osnivanja Centra kompetencije koji bi osim agruma, prvenstveno mandarine u djelokrug rada uključio i ostale značajne poljoprivredne kulture u našoj županiji te bi uključivao sve relevantne čimbenike iz javnog i privatnog sektora.

Uz ovaj Centar kompetencije, Dubrovačko-neretvanska županija s partnerima radi na idejama uspostave i Centra kompetencije u marikulturi te Centra kompetencije u kreativnim industrijama.

Na sastanku su sudjelovali dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, direktorica razvojne agencije DUNEA Melanija Milić, pročelnik za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić, v.d. pročelnika za ruralni razvoj i poljoprivredu Ivica Prović, vanjski konzultant za izradu projektnog prijedloga Bojan Bojić, ravnateljica Zavoda za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku Mara Marić sa suradnicama, predsjednik udruge proizvođača „Mandarina“ Mijodrag Kiridžija, predstavnik tvrtke Kor Neretva Robert Doko te voditelj Poljoprivredne savjetodavne službe u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Antun Kotlar.

Pročitajte još

Na području doline Neretve provest će se zračna snimanja zaslanjenosti

Dulist

SVEČANA SJEDNICA Uz Dan Općine Konavle nagrađeni ovogodišnji laureati

Dulist

Župa dubrovačka raspisala natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija