DuList IN

KAKA, KORIJEN ČIČOKE, DRAGOLJUB… Konavljani se uz chefa Dina Galvagna okušali u pripremanju zanimljivih namirnica

U protekla dva dana u Konavlima je organizirana edukacijska gastro radionica ‘Novi recepti za babinu kuharicu’ koju je vodio izvrsni chef Dino Galvagno. Dino je svojim kreacijama i idejama oduševio polaznike koji su aktivno sudjelovali u pripremanju novih jela. Od tradicijskih namirnica i lokalnog samoniklog i aromatičnog bilja pripremalo se preko dvadeset različitih jela. Tako su se osim svinjetine, janjetine, krtole, kupusa, luka, paprika i pomadora… na stolu našli kaka, korijen čičoke, dragoljub, vrijesak, majčina dušica, mrča, škalonja, kukuruz skorić, umuženo mlijeko od buše, i druge zanimljive namirnice. Ove je godine naglasak bio i na jelima koja Konavljani nisu vični spremati, kao što su bezglutenski kruh i pasta, veganska jela i različiti umaci koji tradicijska jela mogu napraviti zanimljivijima. Sudionike je Dino upoznao i s novim tehnikama i alatima u pripremanju jela i načinom serviranja i prezentacije jela, kako bi ponuda konavoskih agroturizama bila kvalitetnija. Edukacija je organizirana u Agroturizmu Kameni Dvori i ujedno je bila svojevrsni team building članova Udruge, a i prilika za kreiranje novih gastro događanja koji će se u narednom periodu organizirati u Konavlima. Ova gastro radionica ujedno je bila i posljednja aktivnost u okviru projekta ‘Edukacijom do vlastitih ideja’ koje je Agroturizam provodio u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta RH.

Pročitajte još

[ADVENTSKI KALENDAR DULISTA] Osvojite predivnu jedrilicu Josipa Šljuke!

Dulist

Ispred Studentskog doma ovu subotu stižu medo Lino, sveti Nikola i Krampus!

Dulist

DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL 2021. Raznolik festivalski vikend pred nama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija