Aktualno

Juričan prijavio Plenkovića zbog nenošenja kacige na Pelješkom mostu

Juričan prijavio Plenkovića zbog nenošenja kacige na Pelješkom mostu

Redatelj i aktivist Dario Juričan prijavio je premijera Andreja Plenkovića Inspektoratu rada jer na gradilištu Pelješkog mosta nije nosio kacigu.

-Dana 28.7.2021. godine premijer Andrej Plenković se na svojoj Facebook stranici pohvalio citiram: ‘Pelješki most je spojen! Hrvatska je spojena! Realizirali smo generacijski i svehrvatski projekt. Hvala svima!’
Zabrinut sam i žalosti me što je Plenković svojim postupkom – nenošenjem zaštitne kacige i prsluka za vrijeme radnog procesa doveo u zabludu cijeli državni vrh RH, ugrozio sigurnost svite, a time je prekršen i Zakon o zaštiti na radu (NN 71/14, 118/14, 154/14 , 94/18, 96/18), te Pravilnik o zaštiti na radu (NN 105/2020). Ne želim ni zamisliti što bi bilo da je neki element Pelješkog mosta (s nadom da će se zvati Most Milana Bandića) pričepio Plenkovićev ego. Tragedija – napisao je Juričan u postu na svojoj službenoj Facebook stranici.

-Stoga molim Inspektorat rada da postupi sukladno ovlastima i zakonskoj obvezi i kaznom ukaže na HDZ-ovo nepoštivanje pravnog poretka i zakona RH. Premijer je radnim danom dostupan na: Vlada RH, Adresa: Trg svetog Marka 2, Zagreb, ukoliko ga tamo ne nađete pitajte Martinu Bienenfeld gdje je nova špelunka za tajne sastanke. S poštovanjem, Dario Juričan, gradonačelnik svemira i počasni gradonačelnik Vruje – objavio je.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist