Sport

Jug svladao Mladost i osigurao prvo mjesto

Jug svladao Mladost i osigurao prvo mjesto

Teškom pobjedom Jug je svladao Mladost u Zagrebu 7:6 te tako osigurao prvo mjesto u B skupini zahvaljujući Vićanu sa deset obrana i Jokoviću sa tri pogotka..

Pogotkom Frana Karača tri sekunde prije isteka napada Jug je poveo 1:0. Radu je kod Mladosti pogodioza izjednačenje, a s druge strane Maro Joković je odgovorio za drugo vodstvo (2:1). Jugaši su dobili priliku sa igračem više povesti 3:1, međutim Pavo Marković se nije najbolje snašao te je isteklo vrijeme napada Juga.

 Mladostaši su u sljedećem napadu također dobili priliku za izjednačenje sa igračem više, međutim Mallarachov udarac završio je uz Vićanovu vratnicu. Mladi Antun Goreta izborio je kontru ali njegov udarac iskosa bio je lak pljen za Pavića. Nakon toga usljedila su dva isključenja za Mladost, ali Jugaši nisu realizirali niti jedan. Mladostaši su to na najbolji način iskoristili te iz preko Letice iz peterca došli do izjednačenja (3:3).
 
Tri minute i 29 sekundi Maro Joković iskoristio je nepažnju te pobjegao igračima Mladosti te iz kontre doveo Jug u treće vodstvo na utakmici (4:3). Jugaši su po drugi put mogli doći na dva razlike, ali Marković se ponovno nije snašao te 'poklonio' loptu Mladostašima. U idućem napad domaćini su preko Igora Hinića je odlično okrenuo Bušlju te silovitim udarcem pogodio za 4:4. Nakon druge četvrtine vrijedi istaknuti jako lošu realizaciju Juga sa igračem više, od četiri prilike nisu realizirali niti jednu.
 
Sredinom treće dionice, Bušlje je sa pozicije centra iskoristio prednost igrača više te pogodio za 5:4. Domaćini su dobili veliku priliku da u posljednjoj dionici ostvare tri pogotka za prvo mjesto u skupini prednosti jer je Frano Karač zaradio tri isključenja, međutim to im nije pošlo za rukom. Domaćini su 36 sekundi prije kraja pokušali doći do izjednačenja, međutim fenomenalni Frano Vićan odličnim obranama osigurao je svojoj momčadi pobjedu (7:6).

Jugaši su ovom pobjedom potvrdili prvo mjesto u B skupini pa će u četvrtfinalu izbjeći talijanskog Pro Recca. Upravo su Talijani iduća momčad s kojom će Jug odmjeriti snage u sklopu Jadranske lige, a njihov susret na rasporedu je 11. veljače.

Zadovoljan sam pobjedom. Obrana je bila odlična, a pohvalio bih i Frana Vićana koji nas je držao cijelu utakmicu. Imamo još puno toga za popravit, imali smo samo tri iskorištena igrača više od jedanaest pokušaja što je vrlo loše. Nadam se da će i to doći s vremenom na svoje. Sada putujemo u goste Pro Reccu, nemamo što izgubiti tako da idemo rasterećeni neovisni o rezultatu – istaknuo je Veselin Đuho netom poslje utakmice. 

 
LEN Liga prvaka, 5. kolo
HAVK Mladost – VK Jug CO 6:7 (1:3, 3:1, 0:1, 2:2)
Bazen na Savi
Gledatelja 300
Suci: Pinato (Itaija), Lehn (Njemačka)
 
Mladost – Pavić 4, Radu 1, Milaković, Letica 3, Pavičić, Zivkovic, Udovicic 1, Milakovič, Bukić, Mallarach, Bukić, Perić, Hinić 1
 
Jug – Vićan 10, Dobud, Joković 3, Marković 1, Janović, Bušlje 1, Vranješ, Sutić, Pavlović, Karač 1, Macan, Obradović 1, Goreta
 
Tijek utakmice
1/4 – 0:1 Karač, 1:1 Radu, 1:2 Joković, 1:3 Marković
2/4 – 2:3 Letica, 3:3 Letica, 3:4 Joković, 4:4 Hinić
3/4 – 4:5 Bušlje
4/4 – 5:5 Letica, 5:6 Joković, 6:6 Udovičić, 6:7 Obradović

Peterci: Mladost 1/1, Jug /
Igrač više: Mladost 3/9, Jug 3/11

Tablica B skupine
1. Jug CO 5 5 0 0 15 bodova
2. Mladost 5 3 0 2 9 bodova
3. Spandau 04 4 0 1 3 1 bod
4. Vojvodina 4 00 1 3 1 bod

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr