Sport

Marinović se nogometa odrekao zbog Pera Vićana!

Marinović se nogometa odrekao zbog Pera Vićana!

Dario Marinović ovih je dana u centru pozornosti nakon što je kao dio hrvatske futsal reprezentacije izborio povijesno polufinale Europskog prvenstva.

Malo je, međutim, poznato kako je Marinović bio na dobrom putu da ostvari i nogometnu karijeru u Prvoj HNL, no za njegovu "prekvalifikaciju" u futsal zaslužan je Pero Vićan, član Skupštine i Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

Podsjetimo, Vićanov glas na izbornoj skupštini HNS-a prošle zime presudio je u korist Vlatka Markovića iako kao osoba protiv koje je USKOK još 2009. godine podigao optužnicu pred zagrebačkim Županijskim sudom zbog poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti za što je predviđena kazna zatvora od tri do deset godina. HNS i dalje ignorira tu činjenicu i dopušta Vićanu rad u nogometnoj organizaciji iako je naš portal nebrojeno puta upozorio na takvo kršenje propisa.

Vićan, koji je kao Markovićev dopredsjednik HNS-a vodio glavnu riječ u dubrovačkom nogometu, tako je zaslužan što je Marinovićev nekadašnji klub NK GOŠK odbio prodati svog talentiranog igrača Šibeniku tražeći veliku odštetu. Na koncu je Marinović suspendiran te je sreću odlučio potražiti u futsalu. I bolje za njega, rekli bi danas gladni igrači Šibenika koji već godinu dana čekaju plaću, dok igrači malonogometnih prvoligaša zarađuju od tisuću do nekoliko tisuća eura mjesečno.

Marinović je kao mladi talent stigao u zagrebački Nacional gdje se zadržao godinu dana, a nakon sukoba s portugalskim trenerom Tiagom Polidom, koji nije trpio njegove mladenačke slabosti te ga prekrižio u svojim planovima, otišao je na zimu 2010. u Brodosplit.

Golom Kijevu iz Knina u finalu prošlogodišnjeg prvenstva osigurao je produžetke Splićanima u kojima su uzeli naslov prvaka – piše Index.hr

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist