Grad

Judo, atletika, nogomet, plivanje, stolni tenis… Za djecu s poteškoćama

Početkom rujna ove godine Grad Dubrovnik prihvatio je inicijativu udruge “Akademija zdravog življenja” za uključivanje u projekt Sportske lige za djecu s teškoćama u razvoju, Special Power League.

Želeći dobiti što širu sliku o potrebama i afinitetima djece s teškoćama s područja grada Dubrovnika za bavljenje sportskim aktivnostima, Grad Dubrovnik je za suradnju zamolio predsjednicu udruge “Poseban prijatelj” Dženitu Lazarević, koja je pripremila i objavila anketni upitnik na koji se mogu javiti svi zainteresirani za uključivanje u ovaj projekt.

Anketom se željelo utvrditi zainteresiranost dubrovačke djece koje imaju teškoće u razvoju i njihovih roditelja za bavljenje sportom, uzimajući u obzir oblik i karakter oštećenja odnosno teškoće. Pokazalo se da je najviše zainteresiranih s autizmom, tjelesnim i intelektualnim teškoćama, Downovim sindromom i poremećajem ADHD. Obradom podataka utvrđeni su prioritetni sportovi, koji sublimiraju afinitete djece i roditelja za bavljenje sportom te adekvatnost pojedinog sporta s obzirom na karakter teškoće u razvoju: judo, atletika, nogomet, plivanje i stolni tenis.

Rezultati dobiveni anketnim upitnikom koristit će se za formiranje nogometnog tima koji će se uključiti u Sportsku ligu za djecu s teškoćama u razvoju – Special Power League, ali i kao podloga za pripremu Programa javnih potreba u športu za osobe s invaliditetom.

Pročitajte još

ODLUKA PRED VIJEĆNICIMA Grad za 10 posto povećava cijenu zakupa javnih površina

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Mara Margaretić: Radim u kafiću, treniram, pjevušim. I njegujem naš običaj ispijanja kave

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija