Grad

Pomoćnicima u nastavi u osnovnim školama i vrtićima Grada Dubrovnika povećana neto satnica!

Grad Dubrovnik donio je Odluku o visini neto satnice za pomoćnike djeci s teškoćama u razvoju u svojim predškolskim i školskim ustanovama kojom je neto satnica pomoćnicima u nastavi, za razliku od drugih gradova, povećana s 25 na 35 kuna.

Prethodno je donesenim izmjenama i dopunama Proračuna za 2022. godinu Grad Dubrovnik osigurao dodatna sredstva za povećanje satnice te je za tu namjenu u proračunskom razdoblju od 1. rujna do 31. prosinca 2022. godine osigurano 650 tisuća kuna – 400 tisuća kuna za pomoćnike u nastavi u osnovnim školama i 250 tisuća kuna za pomoćnike u dječjim vrtićima.

Broj stručnih pomoćnika uključenih u projekt raste iz godine u godinu da bi se u školskoj godini 2022./2023. u osnovnim školama Grada Dubrovnika angažiralo 66 pomoćnika u nastavi koji će pružati pomoć 68 učenika s teškoćama u razvoju. Usporedbe radi, u školskoj godini 2020/2021 angažirana su 42 asistenta za 47 učenika, dok je u školskoj godini 2021/2022 bilo 52 asistenta za 58 učenika.

Podsjetimo, Gradu Dubrovniku odobren je maksimalni mogući iznos sredstva za jednogodišnji projekt „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V.“, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Naime, prijava Grada Dubrovnika i Dubrovačke razvojne agencije DURA, koja sudjeluje u prijavi projekta i pripremi natječajne dokumentacije, ocijenjena je najvišom ocjenom te će se Gradu Dubrovniku za provođenje programa asistenata u nastavi u osnovnim školama iz Europskog socijalnog fonda dodijeliti 1.963.833,03 kuna. Navedenom iznosom financirat će se 85% ukupno prijavljenih potreba, dok će ostatak potrebnih sredstava Grad podmiriti vlastitim sredstvima.

Osim u osnovnim školama Grad Dubrovnik već nekoliko godina osigurava sredstva za rad pomoćnika u predškolskim ustanovama. U Dječjim vrtićima Dubrovnik postoji potreba za 25, a u Dječjem vrtiću Pčelica 8 pomoćnika za djecu s poteškoćama u razvoju.

Uključivanje djece s poteškoćama u razvoju u redoviti sustav odgoja i obrazovanja jedan je od prioritetnih projekata u području predškolskog odgoja i školstva Grada Dubrovnika, a provodi se upravo kroz program Pomoćnici u nastavi.

Pročitajte još

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ovo su najbolji dubrovački doktori!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija