Aktualno

JUBILARNI MIDSUMMER SCENE FESTIVAL Za desetu godišnjicu ‘Put oko svijeta’

midsummer naslovna

Jedini hrvatski kazališni festival na engleskom jeziku – dubrovački Midsummer Scene  ovo ljeto obilježava jubilarnu, desetu obljetnicu. Trajat će od 22. lipnja do 7. srpnja a ovogodišnja okosnica mu je spektakularna mjuzikl – adaptacija klasika Julesa Vernea ‘Put oko svijeta u 80 dana’. Prošlogodišnja svjetska praizvedba ovog hita osvojila je srca publike, a ove godine se vraća na pozornicu Lovrijenca s još većim sjajem i uzbuđenjem. Posjetitelje očekuje pregršt zabave, romanse i pustolovina uz can-can plesačice, let balonom, željezničku nesreću, slonove, a sve upotpunjeno neodoljivom dozom slapsticka i zaraznim melodijama. Adaptaciju potpisuje nagrađivani engleski dramski pisac i redatelj Sean Aita, dok je za glazbu zaslužan francuski glumac i skladatelj Leo Elso. Mjuzikl će izvoditi izvrsni peteročlani glumački ansambl koji će igranjem preko četrdeset uloga te svirkom, pjevanjem i glumom u samo devedeset minuta posjetitelje odvesti na putovanje oko svijeta.
Marlene Dietrich u Kneževom dvoru

midsummer marlene
Uz ovu glavnu produkciju, koja će za vrijeme festivala biti izvedena 15 puta, posjetitelji će imati priliku uživati u raznolikom programu u Kneževom dvoru koji obuhvaća glazbenu predstavu ‘Marlene Dietrich’ u izvedbi dramske prvakinje Ksenije Prohaske te koncert ‘The Stringbreaker’ poznatog skladatelja i pijanista Mateja Meštrovića, posvećen godini UNESCO-ove svjetske baštine u Dubrovniku.
200 predstava, 30 tisuća posjetitelja
-Midsummer Scene je tijekom proteklih godina postao prepoznatljiv međunarodni kazališni događaj u jedinstvenom ambijentu tvrđave Lovrijenac u Dubrovniku. U proteklih više nego uspješnih devet sezona, festivalu je prisustvovalo više od 30 tisuća posjetitelja iz cijelog svijeta, a odigrano je čak 200 predstava u vlastitoj produkciji na engleskom jeziku što je uz brojne pohvale popraćeno u više od 1500 medijskih objava u domaćim, ali i inozemnim medijima. Festival i ove godine obećava nezaboravan doživljaj za sve ljubitelje umjetnosti i kulture. Ne propustite priliku i pridružite se ovom čarobnom putovanju kroz svijet kazališta i glazbe, jer ovog ljeta Dubrovnik ponovo postaje epicentar kulturnih zbivanja – podsjetili su organizatori.
Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-Tongued Theatre Productions Ltd. London. Realizira se u suradnji s dubrovačkim kulturnim institucijama te uz pomoć sponzora i turističkih subjekata grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Meteorolog: ‘Do kraja svibnja promjenjivo, a ljeto će biti toplije od prosjeka uz moguće suše’

Dulist

HRVATSKA DRUGA PO INFLACIJI Maslinovo ulje u travnju skuplje 61,4 posto!

Dulist

DOSJE JARAK Banožić prvi put nakon nesreće: ‘Želim istinu, nisam pretjecao’

Dulist