Aktualno

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

sakramenti1

Početak podjele sakramenta potvrde na području Dubrovačke biskupije započeo je ove godine u župama sv. Nikole u Čilipima i sv. Srđa i Baha u Pridvorju na treću vazmenu nedjelju. Sakrament je kandidatima za krizmu obučenim u narodne nošnje podijelio dubrovački biskup Roko Glasnović u suslavlju župnika don Josipa Barišića u Čilipima te don Hrvoja Zaninovića i predstojnika samostana sv. Vlaha fra Vita Smoljana u Pridvorju.

Tumačeći evanđeoski ulomak o susretu Uskrslog s učenicima, prema Evanđelju po Luki, dubrovački biskup je, uz ostalo, kazao kako je Isusu bilo stalo da njegovi učenici shvate da je put križa – Božji put te da patnja kod Boga nikad nema posljednju riječ.

Zadaća Isusovih učenika kao i svih kršćana jest pronositi evanđelje po svemu svijetu. Primanjem sakramenta potvrde krizmanici završavaju svoju kršćansku inicijaciju i pozvani su nastaviti svjedočiti Krista svojim životom.

Biskup ih je ohrabrio da nastave živjeti s Bogom, uz pomoć svojih kumova, roditelja, obitelji i cijele kršćanske zajednice.

Župni zborovi s voditeljima Matijom Novakovićem u Čilipima i Katarinom Radonić u Pridvorju predvodili su na svečanosti podjele sakramenta liturgijsko pjevanje obogaćeno uskrsnim pjesmama.

Foto: župe Čilipi i Pridvorje/Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

LIJEČNICA DEŠA TEŠANOVIĆ PERKOVIĆ: Volim Zagreb i on mi pruža mnoge mogućnosti ali ja se uvijek vratim doma, u Grad

Ivana Mijić Vulinović

ZAŠTO NEMAMO VIŠE VIDIKOVACA? Geografski moguće, pravno nemoguće

Marko Džamarija

RASPISAN NATJEČAJ Opća bolnica Dubrovnik traži ravnatelja

Dulist