Aktualno

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

vukosavic nila 21022018 65

Glavna urednica Radio Dubrovnika Nila Miličić Vukosavić dobitnica je Godišnje nagrade Hrvatske radiotelevizije za životno djelo „IVAN ŠIBL” za radio.

-Uzbuđena sam, ponosna, počašćena, presretna…to je zaista najveće priznanje koje netko tko radi u Hrvatskoj radioteleviziji cijeli svoj život može dobiti, to je zaista vrhunsko profesionalno priznanje naše kuće. Naći se na popisu onih koji su dobili takvo priznanje je nevjerojatna čast tako da sam baš jako sretna, a moram priznati i pomalo iznenađena – rekla je ponosna Nila za DuList. Počeci dugogodišnje uspješne karijere, kako ističe, ne mogu zaboraviti.

-Redovito sam kroz srednjoškolske dane surađivala u omladinskim emisijama Radio Dubrovnika, polako se upoznavala sa svijetom radija koji me oduvijek privlačio. Nakon srednje škole nastavila se suradnja, ali prvi koraci u spikerskom svijetu iz sjajne mentore, moje tadašnje gospođu Lenku i gospara Tonka koji su bili legendarni spikeri Radio Dubrovnika i koji su me učili poslu. Od tad do danas sam prošla sve faze radijskog posla, bila spikerica, uređivala emisije, vodila kontakt programe uživo, snimala ankete, imala autorske emisije… Nakon završetka obrazovanja na našem Sveučilištu i formalno sam se prebacila u informativu, dakle u novinarsku redakciju i opet tu radila godinama – govori nam Nila. Onda je uslijedila funkcija glavne urednice Radio Dubrovnika jer radio je ipak ‘velika ljubav’.

-Ostajem ako bude zdravlja, energije i one ljubavi koje mi ne fali za radio jer sam prava zaljubljenica u radio, naravno uz povremene izlete na televiziju, ali radio je na prvom mjestu. Namjeravan raditi časno i pošteno svoj mandat do kraja i nakon toga prepuštamo mjesto mladima, onda će vjerojatno biti dosta. Dotad ću raditi sve ono što meni moji profesionalni zadaci nalažu, truditi se biti što bolja urednica sjajnim kolegama na Radio Dubrovniku, od onih najmlađih pa do najstarijih na koje sam jako ponosna – zaključuje Nila.

Svečana dodjela bit će na proslavi Dana HRT-a, 15. svibnja, na zagrebačkom Prisavlju. Ove godine Hrvatski radio slavi 98., a Hrvatska televizija 68. obljetnicu. Godišnje nagrade dodjeljuju se kolegama koji su ih zaslužili svojim radom i iznimnim angažmanom, navodi se na intranetu HRT-a.

Pročitajte još

MIGRANTI UKRALI VOZILO IZ SELA LOVORNO Policija upozorava: Konavljani, zaključavajte vozila!

Ivana Mijić Vulinović

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je sutra bez struje?

Dulist

U godinu dana ‘ulovljeno’ gotovo 5 tisuća krivotvorenih novčanica eura

Dulist