Aktualno

Jovanović uvodi “seksologiju”

Sukladno najavama,  ministar Željko Jovanović odlučio je uvesti Zdravstveni odgoj u škole, u sklopu kojeg će se organizirati i seksualna edukacija.

Taj posao povjeren je  Agenciji za odgoj i obrazovanje na čijemu je čelu Vinko Filipović, a imenovano je povjerenstvo od 11 članova. U povjerenstvu sjede ugledni sociolog za područja spolnosti dr. Aleksandar Štulhofer sa zagrebačkoga Filozofskog fakulteta, prof.dr. Marina Kuzman, voditeljica Službe za školsku i adolescentsku medicinu i prevenciju ovisnosti pri Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo te zagrebački ginekolog dr. Dubravko Lepušić s Klinike za ginekologiju i porodništvo KB-a “Sestara milosrdnica”. 

Povjerenstvo će se prvi put sastati u srijedu, donosi portal Slobodne Dalmacije, a tada će se znati više pojedinosti oko uvođenja novog programa.

– Povjerenstvo će najprije utvrditi zastupljenost tema o spolnosti i zdravstvenim sadržajima u postojećim programima i predmetima u školi. Analize će pokazati treba li te sadržaje dodatno pojačati dok ne uvedemo novi program Zdravstvenog odgoja – najavio je Vinko Filipović.

Još uvijek se ne zna kada će se Zdravstveni odgoj uvesti u škole, te hoće li se organizirati kao zaseban predmet ili kao interdisciplinarni sadržaj u sklopu više predmeta.

 

Pročitajte još

Pročitajte tko je u ponedjeljak i utorak bez struje

Dulist

OTVORENO PISMO SVEUČILIŠTU Ivo Lučić: Znanost bez etike otvara širom prostor šarlatanima i teorijama zavjere

Dulist

PROČEŠLJALI SMO POSLOVANJE DUBROVAČKE TVORNICE Najam ‘donio’ TUP-u u 2020. skoro 4 milijuna kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija