Aktualno

Jovanović uvodi “seksologiju”

Sukladno najavama,  ministar Željko Jovanović odlučio je uvesti Zdravstveni odgoj u škole, u sklopu kojeg će se organizirati i seksualna edukacija.

Taj posao povjeren je  Agenciji za odgoj i obrazovanje na čijemu je čelu Vinko Filipović, a imenovano je povjerenstvo od 11 članova. U povjerenstvu sjede ugledni sociolog za područja spolnosti dr. Aleksandar Štulhofer sa zagrebačkoga Filozofskog fakulteta, prof.dr. Marina Kuzman, voditeljica Službe za školsku i adolescentsku medicinu i prevenciju ovisnosti pri Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo te zagrebački ginekolog dr. Dubravko Lepušić s Klinike za ginekologiju i porodništvo KB-a “Sestara milosrdnica”. 

Povjerenstvo će se prvi put sastati u srijedu, donosi portal Slobodne Dalmacije, a tada će se znati više pojedinosti oko uvođenja novog programa.

– Povjerenstvo će najprije utvrditi zastupljenost tema o spolnosti i zdravstvenim sadržajima u postojećim programima i predmetima u školi. Analize će pokazati treba li te sadržaje dodatno pojačati dok ne uvedemo novi program Zdravstvenog odgoja – najavio je Vinko Filipović.

Još uvijek se ne zna kada će se Zdravstveni odgoj uvesti u škole, te hoće li se organizirati kao zaseban predmet ili kao interdisciplinarni sadržaj u sklopu više predmeta.

 

Pročitajte još

FOTO Mališani učili kako se ponašati u opasnim situacijama

Dulist

SPASI ŽIVOT! Crveni križ poziva na akciju darivanja krvi

Dulist

OBIŠLI SMO GRADILIŠTE Na katoličkom dijelu Groblja Dubac više nema mjesta!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija