Aktualno

Pezo: Šuica uhvaćena “s rukama u medu”

Kandidat za predsjednika GO HDZ-a Dubrovnik Blaž Pezo uputio je danas svoje priopćenje vezano za nedavno održan sastanak Županijskog odbora HDZ-a u Stonu.

– Na upozorenje i pritužbu mojih kolega i mene Županijski odbor  HDZ-a  na sastanku u Stonu razmotrio je tijek provedenih izbora u temeljnim stranačkim ograncima  na području Dubrovnika.  ŽO HDZ je utvrdio da je protupropisno mijenjan teritorijalni  ustroj gradske organizacije, da je protustatutarno povećavan broj članova gradskog odbora, da je bilo nezakonitosti na izborima, a posebno s omogućavanjem glasovanja osobama koje na to nemaju pravo. Također, utvrđeno je da je za sve te događaje odgovoran Gradski odbor HDZ-a Dubrovnik i njegova predsjednica. 
 
Zadovoljni smo što je ŽO HDZ poništio izbore u dva temeljna ogranka (Gruž i Pile-Kono) i naložio njihovo ponavljanje te što je uveo poseban nadzor nad provedbom preostalih izbornih aktivnosti na području Dubrovnika.
 
Žao nam je što je  ŽO HDZ propustio poništiti izbornu skupštinu temeljnog ogranka Lapad jer je ona također nelegalna budući, zbog uočenih nepravilnosti na izborima koji su toj skupštini prethodili, brojni članovi nisu sudjelovali na njoj. Pozivamo stoga GO HDZ da ponovi izbornu skupštinu TO Lapad jer rezultati održane ne pokazuju pravu volju članstva.
 
Nevjerojatno je da predsjednica GO HDZ Dubrovnik Dubravka Šuica  zaključke ŽO HDZ proglašava svojom pobjedom. Ima li veće blamaže od utvrđene nelegalnosti izbora, od ponavljanja izbora i uvođenja posebnog nadzora?

Nedemokratski izbori u HDZ-u nemaju mjesta i to bi trebali svi znati, a posebno predsjednica GO HDZ Dubravka Šuica. I nikakva kandidatura za potpredsjednicu stranke neće umanjiti  je činjenicu da je uhvaćena „s rukama u medu“ – ističe u svom priopćenju Blaž Pezo. 

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[LINĐO NA TURNEJI] Čarobna fotogalerija iz Austrije, ekskluzivno izveli novi program

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Parkiralište u Ulici Iva Dulčića ulazi u naplatnu zonu 3, ne parkirajte svoja vozila do srijede!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija