Politika

Josipović o povratku u SDP: Nema smisla da statiram u politici koja nije dobra

Josipović o povratku u SDP: Nema smisla da statiram u politici koja nije dobra

Predsjednik Ivo Josipović odrađuje posljednje sate svojeg mandata, a poslijepodne bi trebao obaviti i predaju dužnosti s Kolindom Grabar Kitarović. Novinarima je danas kazao kako se dobro osjeća. Na pitanje zašto primopredaja neće biti javna, Josipović je odgovorio da je tako dogovoreno.

Iz njegovih riječi očito je i da se neće vratiti u svoju staru stranku, SDP, iz kojeg su mu uputili poziv da im se opet priključi.

‘Predlagao sam veliki reformski paket tijekom kampanje, no kako smo mogli čuti, vodstvo SDP-a nije sklono tim reformama. Prema tome, nema smisla da statiram u jednoj politici koja nije dobra’, poručio je predsjednik na odlasku najavljujući tako da će biti novosti u njegovoj političkoj budućnosti.

Na pitanje što bi možda mijenjao iz svog predsjedničkog mandata, odgovorio je da je uglavnom riječ o onome što nije mogao mijenjati zbog svoje ustavne pozicije.

‘Da sam mogao, promijenio bih gospodarsko stanje. Nastojao sam pomoći s dvadeset mjera onima kojima je najteže. No, Vlada je vrlo malo sluha imala’, kazao je Josipović, prenosi Dnevnik.hr

Do kraja današnjeg dana planira se naći ‘s još dosta zanimljivih ljudi’ i vidjeti prostorije iz kojih će djelovati ubuduće, traži se jos prostor. Sastat će se i sa dekanom Mizičke akademije kojem će pokloniti zbirku crkvenih pjesama koju je dobio od pape Benedikta XVI. Želi da bude izložena na Akademiji. A sutra ujutro je, poručuje predsjednik na odlasku, novi dan!

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist