Grad

Još tri obitelji uselile u gradske stanove koje su napustili bespravni stanari

Grad panorama Stradun Zidine Krovovi

Još tri dubrovačke obitelji koje se nalaze na Listi reda prvenstva za dodjelu stanova u najam uselile su u gradske stanove koje su napustili bespravni stanari.

Kako navode iz Grada Dubrovnika, ukupno je od lipnja do rujna u najam dodijeljeno šest stanova obiteljima s Liste, uključujući jednu sedmeročlanu obitelj s petero malodobne djece te jednu šesteročlanu obitelj kao i dvije obitelji prethodno smještene u privremenom prihvatilištu u Visu 2.

Pri predaju stanova na korištenje uz Listu reda prvenstva Grad Dubrovnik je vodio računa o broju članova obiteljskog domaćinstva i veličini raspoloživog stana.

U prvom naletu dodjele stanova u najam, četveročlana obitelj dobila je stan od 48 ‘kvadrata’ na adresi Vladimira Nazora 4, u stan od 33 ‘kvadrata’ na adresi Điva Natali 6 uselila je tročlana obitelj, dok je sedmeročlana obitelj dobila stan u Mokošici (Marina Kneževića 64) čija je površina 58,79 m2. Potom je šesteročlanoj obitelji dodijeljen stan od 54 ‘kvadrata’ u Antuninskoj 11, na Poljani Mrtvo zvono 4 u stan od 30 metara četvornih uselila je tročlana obitelj dok je na adresi Nikole Božidarevića 10, u stan površine 34,75 m2 uselila također tročlana obitelj.

-Nova Lista reda prvenstva za najam objavljena je na temelju provedenog natječaja, a nakon što je koncem prošle godine završen postupak revizije korištenja stanova u gradskom vlasništvu. Provedena revizija pokazala je kako od 56 stanova u izvornom vlasništvu Grada Dubrovnika 34 korisnika nisu ispunjavali uvjete za korištenje stana te im je izdano rješenje po kojemu Gradu moraju predati stan koji su koristili. Prema onim korisnicima stanova koji su bili pozvani predati stanove u posjed Gradu Dubrovniku, a nisu postupili po pozivu, Grad u svrhu zaštite svoje imovine poduzima odgovarajuće pravne radnje pred nadležnim sudom. Kako bespravni ili drugi korisnici gradskih stanova budu vraćali nekretnine u posjed Gradu, tako će se u njih useljavati osobe s nove Liste prvenstva – ističu iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist