Grad

Isfrustrirani ste radom bahatih službenika? Sad ih možete ocijeniti!

Isfrustrirani ste radom bahatih službenika? Sad ih možete ocijeniti!

Dubrovačka odvjetnica i predsjednica udruge Prospectus Viktorija Knežević pustila je u rad stranicu na kojoj možete ocijeniti sve službenike i namještenike Grada Dubrovnika, ali i ostaviti komentar o njihovom radu.

Osim Dubrovnika, na stranici https://ocijenime.hr/ se nalazi i popis službenika i namještenika gradova Zagreba, Varaždina i Pule.

Projekt je Knežević, odnosno udruga Prospectus kojoj je na čelu, uspjela pokrenuti nakon, kako je objavila na društvenim mrežama, dvije godine različitih peripetija.
-Svakog zaposlenika možete pronaći bilo pretraživanjem izbornika bilo po njegovom imenu i prezimenu. Svakog zaposlenika možete ocijeniti zvjezdicom od jedan do pet i za svakog možete ostaviti komentar o njegovom radu. Stranica je namijenjena svima nama koji su se stotinu puta našli frustrirani radom bahatih službenika – ističe Viktorija Knežević.

Da biste ocijenili ili komentirali rad službenika trebate se registrirati, a to možete učiniti putem svog Facebook profila ili putem mail adrese. Možete anonimno, a i punim imenom i prezimenom.

-Nadam se da ćete koristiti ovaj sustav i da će njegovo postojanje doprinijeti kvaliteti javne usluge koja nam se pruža, a koju mi kao porezni obveznici koji plaćaju najveće porezne namete u Europi, skupo plaćamo. Molim vas ocjenjujte, komentirajte i dijelite! – ističe Viktorija Knežević.

-Želimo omogućiti građanima da svaki put kada vas službenik ostavi da čekate pred vratima dok on igra pasijans ili obavlja privatne pozive, svaki put kada vas vrati sa šaltera jer morate imati „još jedan papir“ koji vam iako ste bili tri puta prije, nije nitko spomenuo, svaki put kada je netko neljubazan, neprofesionalan, nekorektan prema vama, kada vas tjera da se osjećate kao ‘mali miš’ iako tu javnu uslugu skupo plaćate novcem koji dajete u proračun, kada sumnjate na mito i korupciju, kad se osjećate poniženi i obespravljeni, žalimo vam omogućiti da na ovoj web stranci izrazite pritužbu i primjedbu i ocijenite rad toga službenika.

Jednako nam je važno da i u svim onim slučajevima kada ste zadovoljni uslugom koja vam je pružena, pohvalite tog službenika kako bi učinili vidljivim one koji unatoč i usprkos sustavu koji je pogrešno postavljen, marljivo rade svoj posao, ali ne mogu napredovati niti dobiti zasluženo mjesto jer se uvijek netko ‘podobniji’ uspije pogurati. Mi tim i takvim službenicima ne možemo pomoći, ali im barem možemo zahvaliti na taj način i učiniti njihov doprinos vidljivim – navodi se na stranici.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist