Grad

JOŠ SE NE ZNA BROJ KAMERA ‘Veliki brat’ gledat će nas i po noći!

JOŠ SE NE ZNA BROJ KAMERA 'Veliki brat' gledat će nas i po noći!

Video nadzor na javnim površinama glavna je tema sjednice Vijeća za prevenciju kriminaliteta i remećenja javnog reda na području Grada Dubrovnika.

Naime, Gradsko vijeće prihvatilo je ovaj, kako je istaknuto u priopćenju gradske uprave, važan preventivni projekt na svojoj subotnjoj sjednici. Također je prihvaćena inicijativa gradskih vijećnika da se u sustav video nadzora integrira i nadzor prometa te da ovaj sustav bude komplementaran projektu Dubrovnik Smart City. Radi operacionalizacije projekta video nadzora Vijeće je imenovalo radni odbor, koji ima zadaću u najkraćem roku pripremiti tehničke performanse sustava te predložiti broj i lokacije nadzornih kamera. Dogovoreno je, istaknuto je u priopćenju Grada Dubrovnika, da sustav mora omogućiti ovlaštenim osobama pristup svim lokacijama “on line” te imati odgovarajuću rezoluciju za noćno snimanje.

Zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Tonći Glumac izvijestio je članove Vijeća o provedbi projekata dubrovačke policije: “Manje oružja, manje tragedija”, “Mir i dobro pred Božić i Novu godinu”, Projekta zaštite žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja te o završetku Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist