DuList IN

Jos jedna nagrada za Vicka Dragojevića i klapu Kaše

Klapa Kaše

Na Večeri novih skladbi 48. po redu Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, koja se održala u petak 18. srpnja na Trgu Stjepana Radića u Omišu treću nagradu stručnog povjerenstva dobio je Vicko Dragojević umjetnički voditelj klape Kaše za skladbu Opet ćemo ploviti za Ragusu na tekst Jakše Fiamenga a u izvedbi klape Kaše.

Prvu nagradu dobio je Veno Lebarić autor skladbe U pergulu na tekst Vlaste Vrandečić Lebarić, dok je drugo mjesto pripalo Dušku Tambači za skladbu Došli su mi glasi… na tekst narodni u izvedbi klape Mriža iz Splita.

Nagrada za najbolju izvedbu pripala je mješovitoj klapi Versi iz Splita za izvedbu skladbe Previše te volin… autorskog dvojca Živko Ključe i Tina Ključe.

Publika je najviše svojih glasova poklonila skladbi Za onu tvoju ponistru pok. maestra Stjepana Mihaljinca na tekst Jakše Fiamenga, a u izvedbi splitske muške klape Filip Dević.

Ovo je još jedna u nizu nagrada mlade i uspješne dubrovakče klape Kaše koja je krajem lipnja na 13. Međunarodnom festivalu klapa Perast 2014., u sklopu Kotor Arta u Crnoj Gori, osvojila prvo mjesto publike te drugo mjesto po ocjeni stručnog žirija.
Sljedeću subotu klapa Kaše nastupa u završnici 48. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2014.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Igor Barberić i Ivana Kindl osvojili prvo mjesto, Mihovil Španja srca Hrvatske

Dulist

Plesni studio Lazareti ostvario nove uspjehe na prestižnom natjecanju!

Dulist

FINALE ZVIJEZDE PJEVAJU Podržite Mihija svojim glasom!

Dulist